пʼятниця, 13 травня 2022 09:29

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ щодня випускає 10-14 крилатих ракет по Україні - головнокомандувач ЗСУ

РФ щодня випускає 10-14 крилатих ракет по Україні - головнокомандувач ЗСУ
Валерій Залужний провів переговори з Марком Міллі. Фото: facebook.com/CinCAFU

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів телефонну розмову з головою об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

Він поінформував його про те, що обстановка в країні залишається складною, однак націлені ми лише на перемогу. Про це він написав у Telegram.

Головнокомандувач розповів, що щоденно ворог випускає 10-14 крилатих ракет по об'єктах цивільної інфраструктури в Україні. Також останнім часом РФ вдається до тактики масованого використання надзвукових протикорабельних крилатих ракет типу Х-22 по зазначених обʼєктах.

Зокрема, 12 травня загарбники застосували 12 крилатих ракет по Кременчуцькому нафтопереробному заводу. Дві з них збили зі Stinger.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступ України в ЄС: Зеленський переговорив із Урсулою фон дер Ляєн

Причиною переходу до такої тактики Залужний назвав відмову противника від застосування авіації.

"Телефонна розмова з генералом Міллі - це чергова нагода висловити вдячність народу та уряду США за надану допомогу, а також можливість запевнити, що ми ведемо суворий облік та контроль за використанням наданих матеріальних засобів. Ми готові поділитися всіма матеріалами з посольством Сполучених Штатів, щойно воно повернеться до України", - наголосив він.

Росія з початку місяця і до 11 травня здійснила зі своєї території 49 ракетних ударів по Україні, випустивши 74 крилаті й балістичні ракети. Зокрема, "Іскандерів" - чотири, "Точка У" - вісім, крилатих ракет морського базування та повітряного базування - дві.

Зараз ви читаєте новину «РФ щодня випускає 10-14 крилатих ракет по Україні - головнокомандувач ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути