Ексклюзиви
четвер, 29 грудня 2022 09:17

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ потужно атакує ракетами Харків: перші подробиці

РФ потужно атакує ракетами Харків: перші подробиці
Вчора пізно ввечері Харків зазнав масованої атаки дронами-камікадзе. Фото: pixabay.com

Російські окупанти зранку 29 грудня знову наносять удари по Харкову та області.

Вчора пізно ввечері Харків зазнав масованої атаки дронами-камікадзе. Усього по місту ворог випустив 13 безпілотників, повідомив у четвер вранці олова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram. 11 з них були збиті силами нашої ППО.

"Увага, жителі Харкова та області. Перебувайте в укриттях. Загроза не минула. Є влучання в об'єкти критичної інфраструктури міста. Наразі на місці тривають роботи з ліквідації наслідків", – ідеться в повідомленні.

Про серію вибухів у місті повідомив сьогодні вранці також міський голова Харкова Ігор Терехов.

"Ракетна атака на Харків. У місті серія вибухів. Попередньо, прильоти в Слобідський район. По яких об'єктах були і чи є постраждалі ще уточнюємо", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни атакували Дніпропетровщину бойовими дронами: що відомо

Вчора зранку ворог також завдав ракетного удару по Слобідському району Харкова. Пошкоджені адміністративні та виробничі будівлі. Поранення отримав 48-річний чоловік . Він госпіталізований із вибуховою травмою, стан – середньої тяжкості.

Протягом дня російські окупанти обстрілювали з артилерії населені пункти Куп'янського, Харківського та Чугуївського районів, що розташовані поряд із лінією зіткнення та кордоном з РФ.

"Зокрема під вогнем були міста Куп'янськ та Вовчанськ, селища Дворічна, Ківшарівка та інші населені пункти. Пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди. Минулося без жертв та постраждалих", – додав Синєгубов.

В області тривають роботи з розмінування. За добу знешкодили 57 вибухонебезпечних предметів. Втім, мінна небезпека залишається дуже високою. Вчора в селі Бугаївка Чугуївського району у лісі підірвалися 47-річний батько та його 7-річний син. Обидва госпіталізовані з вибуховими травмами. Дитина у важкому стані. Стан батька – середній.

У ніч на 29 грудня російські загарбники вкотре завдали удару по енергетичній інфраструктурі Харкова. Застосували для цього 13 іранських безпілотників. Загарбники також понад 70 разів обстріляли українські території з реактивних систем залпового вогню.

Російські окупанти ввечері 28 грудня вдруге за день атакували Харків. Поцілили в об'єкт інфраструктури.

Вранці 29 грудня в більшості областей України оголошено повітряну тривогу. Людей просять перебувати в укриттях. Ворог вивів на бойове чергування в Чорному морі два надводних ракетоносії, повідомляє оперативне командування "Південь".

Зараз ви читаєте новину «РФ потужно атакує ракетами Харків: перші подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути