неділя, 18 вересня 2022 10:15

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ депортувала ще 125 українських сиріт з багатодітних сімей

РФ депортувала ще 125 українських сиріт з багатодітних сімей
Окупанти визнають, що вони розлучатимуть братів і сестер із багатодітних українських родин. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Влада країни-загарбниці Російської Федерації повідомила про 125 депортованих українських дітей, яких можуть розлучити з сім'ями.

Окупанти визнають, що для реалізації задуму з примусового переміщення в Росію та надання там громадянства, вони розлучатимуть братів і сестер з багатодітних родин. Про це пише ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мелітополі діти змушені позувати біля портрета Путіна – ЗМІ

Уповноважена з прав дитини в Російській Федерації Марія Львова-Бєлова заявила, що силоміць депортованим дітям надають громадянство РФ. Зараз проводять "психологічне тестування", щоб визначити доцільність влаштування в російські сім'ї.

Насильницьке передавання дітей з однієї групи до іншої є елементом геноциду. Це закріплено в міжнародних актах, зокрема Конвенції про запобігання та покарання за злочин геноциду.

Масова депортація Росією жителів тимчасово окупованих територій України свідчить про намір Кремля змінити демографічний склад цих регіонів.

Про це на засіданні Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй заявила постійна представниця Великої Британії при цій організації Барбара Вудвард. У середу Радбез ООН зібрався на запит США й Албанії для обговорення насильницької депортації Росією громадян України.

Зараз ви читаєте новину «РФ депортувала ще 125 українських сиріт з багатодітних сімей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути