пʼятниця, 03 лютого 2023 19:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков пояснив, для чого Україні необхідна "танкова коаліція"

Резніков пояснив, для чого Україні необхідна "танкова коаліція"
Для стримування ймовірного нового російського наступу на півдні та сході ЗСУ задіють всі наявні ресурси, заявив міністр оборони Олексій Резніков. Фото: РБК-Україна

Основні бойові сучасні танки, надані країнами НАТО, Україна використовуватиме для контрнаступу.

Збройні сили України використовуватимуть їх як "сталевий кулак" для того, щоб пробивати лінію оборони російських окупантів. Про це на спільній пресконференції з віце-прем'єр міністром – міністром національної оборони Республіки Польща Маріушем Блащаком заявив міністр оборони Олексій Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може отримати Gepard та Leopard 1 від Німеччини – ЗМІ дізналися подробиці

"Танкова коаліція" з основними танками країн НАТО нам потрібна для контрнаступу. Тобто ми будем використовувати їх як "сталевий кулак" для того, щоб пробивати їхню (окупантів – Gazeta.ua) лінію оборони тоді, коли ці корпуси будуть готові. Наш Генеральний штаб ухвалить рішення в якому саме місці це робити", – сказав Резніков.

Міністр оборони додав, що для стримування ймовірного нового російського наступу на півдні та сході ЗСУ задіють всі наявні ресурси, зокрема 155-мм артилерію та інші засоби ураження.

"Тому ми сьогодні кажемо, що пріоритетом на полі бою залишається 155-мм артилерія та снаряди до неї", – наголосив міністр.

Російська армія намагається прорвати українську оборону на Донбасі попри значні втрати на фронті.

Водночас захисники України зі Збройних сил не здають свої позиції, свідчить свіжа карта, опублікована у Twitter міністерства оборони Великої Британії 3 лютого.

Найзапекліші бойові дії проходять у Донецькій та Луганській областях. Росіяни зазнають великих втрат, але не припиняють наступу на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. ЗСУ натомість вдало відбивають ворожі атаки як у Донецькій, так і в Луганській областях.

Зараз ви читаєте новину «Резніков пояснив, для чого Україні необхідна "танкова коаліція"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути