пʼятниця, 18 листопада 2011 18:27

Рейдери відірвали підприємцю середній палець: у Полтаві штурмували ринок

Рейдери відірвали підприємцю середній палець: у Полтаві штурмували ринок

У Полтаві 18 листопада більше 500 підприємців годину страйкували біля міської ради. Вони хотіли, щоб мер міста Олександр Мамай повернув Центральний речовий ринок з комунальної власності приватному підприємству "Полімпекс".

Вчора ввечері комунальна організація "Полтава-сервіс"  почала демонтаж контейнерів підприємців.

Мітингувальники вимагали у мера зупинити рейдерське захоплення землі.

"Прийшли сюди, бо увірвався терпець, - розповіла 55-річна Наталія Масич. Вона на базарі торгує 17 років. -  Комунальники достроково розірвали договір з "Полімпексом", змусили нас заново платити за місяці, які ми вже оплатили. А 17 листопада о 16.00 десь 80 людей із охоронної фірми "Скорпіон" увірвалась на територію центрального ринку. Закрили ворота, почали демонтовувати контейнери. Це побачили базарники. За годину нас зібралось близько тисячі підприємців, частина приїхала з сім'ями. Кинулися на ворота, щоб витіснити охоронців. Під час штурму підприємцю Сергію Риболову хтось із рейдерів відірвав середній палець на лівій руці. Ще одній жінці зламали руку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Селяни на Вінничині готуються дати відсіч рейдерам

Директор  комунального підприємства "Полтава-сервіс" Юрій Пантюх розповів, що зносили контейнери тих людей, хто з ними не оформив договори.

"Маємо всі документи, що підтверджують наше право на земельну ділянку, - повідомив Пантюх. - З нами не заключили договори всього 37 підприємців. Їх контейнери не сьогодні-завтра демонтуємо і вивеземо з ринку".

Люди запевняють, що підписували договори під примусом.

"З "Полтава-сервіс" погрожували, не підпишемо з ними договір, викинуть з ринку, а контейнери демонтують. Їх охорона кожен день не пускала нас працювати. Стоять поруч з контейнерами й відлякують клієнтів", - розповів мітингуючий Сергій Павлович.

Зараз ви читаєте новину «Рейдери відірвали підприємцю середній палець: у Полтаві штурмували ринок ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути