четвер, 05 серпня 2021 15:29

Викрили рекетирів, серед яких є правоохоронці й члени Нацкорпусу
16

На Харківщині ліквідували потужне злочинне угруповання, яке обкладало "даниною" бізнесменів.

Зловмисники займалися рекетом, зокрема у сфері ритуальних послуг. Мали чітку структуру й систематично вчиняли тяжкі злочини економічного та насильницького характеру, повідомляє пресслужба СБУ. Серед затриманих є декілька представників харківського обласного осередку "Національного корпусу".

"До складу угрупування залучили понад 50 осіб, серед яких чинні правоохоронці, а також чоловіки з досвідом ведення бойових дій. Обсяг їхнього "прибутку" щомісяця становив понад 1 мільйон гривень", - йдеться у повідомленні.

Злочинці мали значний вплив на представників органів місцевої влади. Діяльності злочинців сприяли посадовці одного з комунальних підприємств Харківської міськради. Підприємцям, які відмовлялися платити, рекетири підпалювали авто й погрожували фізичною розправою.

Фото: ssu.gov.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озброєна банда вибивала гроші для наповнення "каси" кримінальників

Співробітники СБУ провели 5 серпня низку обшуків. Вилучили великі суми грошей, чорновi записи, зброю, боєприпаси, а також посвідчення чинних спiвробiтникiв Національної поліції.

Водночас один із лідерів Нацкорпусу, колишній командир полку "Азов" Максим Жорін, заявив у Telegram, що серед затриманих є ветерани з активною проукраїнською позицією. На його думку, президент Володимир Зеленський розпочав зачистку вулиці, розуміючи, що восени на нього чекають масові протести.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ ліквідувала підпільну майстерню зі штампування підробних документів для бойовиків

У Лозівському районі Харківської області рекетири вимагали гроші з місцевих підприємців. За отриману "данину" вони обіцяли не заважати їм вести бізнес. Суми щомісячних платежів коливалися від 10 до 15 тис. грн. Організував діяльність угруповання голова однієї з громадських організації, який раніше вже мав проблеми із законом. У спільники взяв двох осіб з кримінальним минулим.

Зараз ви читаєте новину «Викрили рекетирів, серед яких є правоохоронці й члени Нацкорпусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути