У місті Градизьк на Полтавщині викрили підпільне виробництво в'яленої та копченої риби. Силовики вилучили понад 30 т риби сумнівної якості.
Про це повідомляє прес-центр СБУ.
Рибу готували в підвалах, гаражах і навіть просто неба без дотримання санітарних норм. Для приготування використовували шкідливі для людини хімічні додатки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві заборонили продавати в'ялену рибу
Продукцію реалізовували роздрібним торговцям, а вони розвозили Україною. Частину товару реалізовували на популярному Градизькому рибному базарі.
"Відпрацьовуючи ланцюг постачання, оперативники припинили функціонування низки підпільних рибних цехів у місті Градизьк Полтавської області. В результаті обшуків, під час кожного з яких, окрім грошових коштів виявляли чорну документацію, в якій вказували обсяги закупівлі та реалізації рибної продукції", - розповів помічник керівника управління СБУ в Полтавській області Олексій Скрильник.
Впродовж кількох тижнів в Україні двоє людей померли від ботулізму, з'ївши в'ялену рибу - магазинну та домашнього приготування. На Полтавщині також є двоє хворих на цю хворобу.
Коментарі