пʼятниця, 16 квітня 2021 08:12

Розповіли про схеми обману, на які потрапляють туристи під час відпочинку за кордоном

Розповіли про схеми обману, на які потрапляють туристи під час відпочинку за кордоном
Щороку кількість випадків шахрайства у сфері туризму зростає Фото: pixabay.com

Багато туристів потрапляють у незручні, а іноді жахливі ситуації під час відпустки. Щороку кількість випадків шахрайства у сфері туризму зростає.

У Болгарії, наприклад, в пунктах обміну валют виставляють на продаж магніти з прапорами Євросоюзу і США. Поруч клеять цінник, дуже схожий на ціну курсу валюти, пише Obozrevatel. Після обміну туристи розуміють, що ціна зовсім інша. Якщо ви почнете ставити запитання – працівники скажуть, що на ціннику вартість магнітів. Перед обміном обов'язково уточнюйте курс.

У Стамбулі таксі повинні їздити з лічильниками, проте потрібно впевнитися, що водій його ввімкнув. Якщо автомобіль без лічильника або у вас є мовний бар'єр, одразу ж прокладіть маршрут у телефоні, покажіть відстань до кінцевого пункту таксисту і запитайте "скільки?". Водій має озвучити суму, отже возити колами вас не буде. Також водії користуються особливостями місцевої валюти, адже ліри різного номіналу схожі між собою. Більшість пасажирів кладуть решту в кишеню, не дивлячись на купюри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідентифікували українок, які знімались оголеними в Дубаї

В Індії заборонено знімати у багатьох музеях та храмах. Камери просять залишити на вході – краще цього не робити, бо ризикуєте не побачити своєї техніки більше ніколи. Ви можете витягти акумулятор і показати це співробітникам, тоді вас без проблем пропустять. Водії туристичного тук-тука часто завищують ціну втричі. Іноді називаючи одну вартість, при висадці вимагають більше. Варто уточнювати в готелі реальну вартість поїздки. Водію скажіть, що знаєте маршрут і розцінки по місту.

Під Ейфелевою вежею нерідко прогулюються дами з букетами. Вони підходять до закоханих пар і дарують дівчатам квітку. Згодом підходять чоловіки і вимагають заплатити за подарунок. Краще відмовитися від таких сюрпризів, де б ви не були.

У готелях Єгипту селять туристів у некомфортний номер, а потім за чайові можуть дати кращий. Ви можете безкоштовно просити показати всі вільні номери вашої категорії, поки не оберете кімнату, яка вас влаштує.

Бізнесмен і блогер з Чернівців Олександр Мицкан буквально застряг в Об'єднаних Арабських Еміратах. У Дубаї взяв в оренду елітне авто, зробив кілька дрифтів на ньому на камеру. Потім в аеропорту чоловіка не впустили в літак. У поліцію на нього подали заяву. Виявилось, що в ОАЕ дрифтування заборонене. Блогера звинуватили у пошкодженні Lamborghini. Українець стверджує, що авто не нищив, а просто натрапив на шахраїв-орендодавців.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про схеми обману, на які потрапляють туристи під час відпочинку за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути