пʼятниця, 17 лютого 2012 17:17

Раніше засуджений пограбував і порізав пляшкою 9-класника

Раніше засуджений пограбував і порізав пляшкою 9-класника

У Мелітополі (Запорізька область) оперативники розкрили розбійний напад на школяра.

Днями співробітники сектору карного розшуку Мелітопольського МВ ГУМВС України в Запорізькій області за підозрою в скоєнні розбійного нападу, що стався на початку грудня 2011 року, затримали 22-річного раніше судимого місцевого жителя. Зухвалий хлопець познущався над учнем 9-го класу, завдавши йому численні удари, порізи розбитою пляшкою, а наостанок ще й "обчистив" кишені молодого мелітопольця.

У той день 15-річний хлопець вирішив відвідати свого брата. У квартирі родича він познайомився з його приятелями, які зібралися в теплій компанії. Молоді весело проводили час, спілкуючись і розпиваючи спиртні напої. Після дев'яти годин вечора потихеньку всі стали розходитися. 22-річний знайомий брата вийшов з квартири разом з школярем, а дізнавшись, що вони проживають неподалік один від одного, пішли разом на зупинку. Опинившись пізніше на перехресті вулиць Тельмана та Олександра Невського, новий приятель запропонував підлітку випити ще пивка.

Неповнолітній і не підозрював, що в голові зловмисника вже виник підступний задум. Скляною пляшкою з-під пива ззаду він вдарив по голові підлітка, а коли той упав на землю, почав бити нещасного ногами і руками. Осколком пляшки розбійник ще порізав юнакові обличчя і ноги. З куртки потерпілого він забрав гроші і мобільний телефон і зник. Безпорадного хлопця трохи пізніше побачили перехожі, які викликали швидку допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомий з пістолетом пограбував у Запоріжжі ювелірний магазин

Повідомлення про те, що в місцеву лікарню доставили побитого юнака, надійшло в чергову частину Мелітопольського міськвідділу міліції. Оперативники почали комплекс розшукових заходів, спрямованих на розкриття цього розбійного нападу. Розуміючи, що за цей вчинок йому світить кримінальна відповідальність, вдома у себе він не з'являвся, а почав переховуватися у знайомих, друзів. Іноді навіть ночував у під'їздах житлових будинків.

Але кропітка робота мелітопольських міліціонерів дала згодом позитивні результати. Правоохоронці оперативним шляхом встановили, що злодій почав підробляти на місцевому будівництві. Там днями його і затримали співробітники сектору карного розшуку. В даний час підліток пройшов курс лікування, стан його здоров'я стабільний.

Як було встановлено, зловмисник не вперше притягується до кримінальної відповідальності. У 2010 році підозрюваний відбувся умовним покаранням за вчинення пограбування, проте цього разу навряд чи суд буде таким гуманним. Відносно нього порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 187 КК України (Розбій). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк до 7 років. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу - взяття під варту.

Зараз ви читаєте новину «Раніше засуджений пограбував і порізав пляшкою 9-класника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути