субота, 25 червня 2022 10:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракетний обстріл України: в Одеській ОВА назвали причину масових атак

Ракетний обстріл України: в Одеській ОВА назвали причину масових атак
В Одеській ОВА назвали причину масового обстрілу території України. Фото: t.me/Hajun_BY

У ніч проти 25 червня зафіксували "прильоти" російських ракет у різних областях України.

Точна кількість крилатих ракет, випущених окупантами, поки невідома. Про це заявив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли помре Путін і чи можливий переворот у Росії – прогноз розвідників

На його думку, російські загарбники масово атакували ракетами Україну, аби відволікти увагу від битви за Донбас.

"Чому ворог атакує ракетами, артилерією та авіацією? Думаю, що це відволікаючий маневр від тих основних територій, де ведуться найважчі бої. Мова про Луганщину та Донеччину. Тому намагання атакувати ракетами наші об'єкти інфраструктури, наші підрозділи в Чернігівській та Миколаївській областях – відволікаючі маневри. Це створює певні труднощі, щоб перекидати підрозділи Збройних сил на відповідні напрямки", – сказав Братчук.

Вранці в суботу, 25 червня, російський агресор накрив ракетами Львівську, Житомирську, Хмельницьку та Харківську області.

Зокрема, о 4:00 ракетного удару зазнав військовий об'єкт на Яворівщині, що у Львівській області. З Чорного моря окупанти випустили по території Львівщини шість ракет, заявив у суботу, 25 червня, голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Країна-агресорка Росія випустила по Житомирщині 24 ракети. Російські загарбники завдали ракетних ударів по військових об'єктах навколо Житомира. Про це повідомив мер міста Сергій Сухомлин.

На Хмельниччині протиповітряна оборона збила дві російські ракети. Падіння уламків відбулося у лісі в Кам'янець-Подільському районі. Травмованих немає.

Протягом минулої доби ворог завдав ракетних ударів по Київському та Немишлянському районах Харкова, повідомив 25 червня голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Зараз ви читаєте новину «Ракетний обстріл України: в Одеській ОВА назвали причину масових атак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути