понеділок, 27 червня 2022 13:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракетна атака РФ 25-26 червня: показали мапу обстрілів України у вихідні

Протягом минулих вихідних російські війська завдали масованих ракетних ударів по Україні, що стало одним з найбільш скоординованих авіаударів за останні тижні.

Американське видання The New York Times з посиланням на дані української розвідки, розмістило карту, де показано з яких напрямків і куди було завдано ракетних ударів по Україні 25-26 червня.

"Шість російських ударних бомбардувальників Ту-22М3 злетіли з аеродрому Шайківка в Калузької області Російської Федерації, пролетіли над Смоленськом, а потім увійшли до повітряного простору Білорусі", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетний удар по Києву: показали зруйновану багатоповерхівку в Шевченківському районі

Коли літаки опинилися приблизно за 30 миль від кордону з Україною, вони випустили понад 12 крилатих ракет.

Автор: The New York Times
  Удари по Україні завдавали з двох морів і Білорусі
Удари по Україні завдавали з двох морів і Білорусі

У неділю російські терористи здійснили перший з 5 червня напад на українську столицю. Ракети великої дальності випустили літаки, які летіли над Каспійським морем, що знаходиться більш ніж за 1,4 тис. км на південний схід від Києва.

Вранці в суботу, 25 червня, російський агресор накрив ракетами Львівську, Житомирську, Хмельницьку та Харківську області.

Зокрема, о 4:00 ракетного удару зазнав військовий об'єкт на Яворівщині, що у Львівській області. З Чорного моря окупанти випустили по території Львівщини шість ракет.

Країна-агресорка Росія випустила по Житомирщині 24 ракети. Російські загарбники завдали ракетних ударів по військових об'єктах навколо Житомира.

На Хмельниччині протиповітряна оборона збила дві російські ракети. Падіння уламків відбулося у лісі в Кам'янець-Подільському районі. Травмованих немає.

Протягом минулої доби ворог завдав також ракетних ударів по Київському та Немишлянському районах Харкова.

У неділю вранці, 26 червня, у Києві прогриміли потужні вибухи. Одна з ворожих ракет вдарила в житловий будинок на Лук'янівці Шевченківського району. Окупанти цілилися в оборонне підприємство, яке там розташоване. І вже не вперше. Натомість знову влучили в багатоповерхівку.

Зараз ви читаєте новину «Ракетна атака РФ 25-26 червня: показали мапу обстрілів України у вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути