Ексклюзиви
пʼятниця, 15 липня 2022 12:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракетна атака на Миколаївщину: показали масштаби руйнувань
28

Окупанти продовжують обстрілювати Миколаївщину
Фото: ДСНС
Окупанти продовжують обстрілювати Миколаївщину
Окупанти продовжують обстрілювати Миколаївщину
Окупанти продовжують обстрілювати Миколаївщину
Окупанти продовжують обстрілювати Миколаївщину

Російські окупанти продовжують нещадно обстрілювати Миколаїв з областю. Зранку знову масштабно вдарили ракетами по цивільних об'єктах міста.

Загалом у регіоні минулої доби поранили 13 людей, заявила 15 липня голова обласної ради Ганна Замазєєва в Telegram. Дітей серед постраждалих немає.

"За попередньою інформацією, по Миколаєву випустили мінімум 10 ракет. Влучили у два наші університети та вдарили по інфраструктурі. Пошкоджені житлові будинки. У результаті цієї атаки відомо про чотирьох поранених. Рятувальні операції продовжуються", – написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я його закінчував" – Кім назвав університети, які атакувала Росія

Також під удари потрапили населені пункти Баштанського та Миколаївського районів. Обстріли фіксували у Галіцинівській, Очаківській, Широківській, Березнегуватській, Шевченківській, Баштанській та Привільнянській громадах.

На сьогоднішній ранок у миколаївських лікарнях перебувають 336 громадян, які постраждали від атак окупантів в області. Ще 49 людей отримали допомогу амбулаторно.

"Усі поранені доправлені в медичні заклади. Велика подяка й шана нашим лікарям, які цілодобово й самовіддано рятують життя і здоров'я миколаївців. Усім якнайшвидшого одужання", – йдеться у повідомленні.

Уранці 15 липня у Миколаєві пролунали понад 10 потужних вибухів. Були це "прильоти" чи робота протиповітряної оборони, не повідомлялося.

Пізніше мер міста Олександр Сєнкевич уточнив, що близько 7:50 російські окупанти випустили по Миколаєву не менше 10 ракет. Постраждали два найбільші університети міста.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Миколаїв не сходить з інформаційних хронік. Місто і область постійно обстрілюють, росіяни все ще намагаються взяти його в облогу. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви або поранених серед цивільного населення в місті й Миколаївській області.

Уранці 14 липня поцілили ще у два навчальні заклади. Попередньо, по Миколаєву випустили 10 ракет із зенітно-ракетної системи С-300. Окрім шкіл, пошкоджені будівлі приватного бізнесу, громадський транспорт та багатоквартирні будинки.

У Миколаєві вранці у вівторок, 12 липня, пролунали потужні вибухи. У цей час у місті й області була оголошена повітряна тривога.

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім розповів подробиці ранкового ракетного удару по Миколаєву. Зазначив, що нарахували 19 випущених ракет по місту. Крім ракет, по місту били "Смерчами".

Зараз ви читаєте новину «Ракетна атака на Миколаївщину: показали масштаби руйнувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути