понеділок, 19 серпня 2013 11:16

Працівники викопали з-під землі 50 кілограмів ртуті

Працівники викопали з-під землі 50 кілограмів ртуті
Фото: mns.gov.ua

18 серпня об 11:45 надійшло повідомлення від працівників одного з підприємств про те, що під час проведення земляних робіт ними було виявлено пляшки зі сріблясто-білою рідиною, зовні схожою на ртуть, повідомляє прес-служба ГУ ДСНС у Харківській області.

Подія трапилась на вул. Промисловій, 4 у селищі Затишшя, що в Орджонікідзевському районі Харкова. Пляшки з виявленою рідиною зберігались під землею у двох ящиках з пінопласту, які своєю чергою були всередині дерев'яного ящика.

До місця події негайно прибула група хіміків аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Під час обстеження місця виявлення підозрілої рідини фахівцями було підтверджено наявність ртуті. Приблизна її кількість ртуті склала 50 кг. Вона знаходилась у 6 скляних пляшках ємністю по 0,5 л. та у 100 флаконах ємністю по 0,01 л.

Також на місці події були знайдені скляні пляшки ємністю по 1 л. у кількості 15 шт. з прозорою рідиною, якою виявився ефірний спирт.

На щастя, ємності не були пошкоджені і жодна з небезпечних рідин не пролилась. Рятувальники обережно зібрали усі пляшки з рідинами для подальшої їх утилізації.

Всі роботи були закінчені о 15:55. Завдяки оперативним діям рятувальників, було не допущено зараження значної території. Постраждалих немає.

Зараз ви читаєте новину «Працівники викопали з-під землі 50 кілограмів ртуті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути