пʼятниця, 19 серпня 2011 16:04

Працівники черкаського спецпідрозділу "Сокіл" побили адвоката

Працівники черкаського спецпідрозділу "Сокіл" побили адвоката

Увечері 17 серпня у дворі Соснівського районного суду Черкас співробітники оперативного спецпідрозділу "Сокіл" побили адвоката Дмитра Карпенка.

"Мене побили через те, що я як адвокат захищав свого клієнта, - розповів Дмитро Карпенко. Нині він лікується в стаціонарі Черкаської обласної лікарні. – Мого підзахисного, підприємця Кучеренка співробітники "Соколу" незаконно утримували під вартою, заштовхали до службового автомобіля і намагалися вивезти у невідомому напрямку. З родиною затриманого я намагалися перешкодити цьому. УБОЗівці відштовхували нас від воріт. Я зауважив, що їх дії є відверто незаконними та злочинними".

Після цього Карпенка затягли через ворота на територію суду і почали бити, повалили на землю. На нього одягли наручники і затягли до автомобіля.

"На голову мені натягли чорний синтетичний пакет і продовжили бити вже в автомобілі. При цьому правоохоронці нецензурно спілкувалися та погрожували закатувати до смерті.

Адвоката привезли на територію УБОЗ УМВС, там зняли наручники і виштовхали за ворота. Він відразу викликав собі швидку допомогу. Лікарі діагностували у потерпілого закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, численні забої м'яких тканин тулуба та кінцівок, забій нирок, рани на руках від наручників.

Факт свого побиття працівниками "Соколу" Дмитро Карпенко виклав у листі до обласної та генеральної прокуратури. Однак у обласній прокуратурі повідомили, що ними розглядається заява співробітників УБОЗу на яких нібито напав адвокат.

Зараз ви читаєте новину «Працівники черкаського спецпідрозділу "Сокіл" побили адвоката». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути