вівторок, 09 червня 2015 00:47

Катували, щоб вибити потрібну розповідь про Мар'їнку - звільнений з полону бойовиків військовий

Катували, щоб вибити потрібну розповідь про Мар'їнку - звільнений з полону бойовиків військовий
Роман Мащенко. Фото: прес-центр АТО

Боєць 28 механізованої бригади ЗСУ Роман Мащенко, якого у ході бойових дій у Мар'їнці 3 червня було захоплено в заручники бойовиками, заявив, що розповів неправдиву інформацію пропагандистським російським ЗМІ під загрозою життю.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Інформація озвучено мною на камери пропагандистських російських журналістів в Донецьку була виголошена під загрозою смерті. Після двох допитів, побиття, погроз на адресу моїй сім'ї, прикладеного пістолета до скроні я сказав те, що вони хотіли...", - повідомив Мащенко.

Зазначається, що справа з солдатом Романом Мащенком викликала резонанс через прес-конференцію в Донецьку, на якій він перед представниками російських ЗМІ заявив, що нібито підрозділи Збройних Сил України грубо порушили Мінські домовленості та пішли в наступ на позиції бойовиків "ДНР". Почула російська телеаудиторія і про нібито великі втрати з боку української сторони, і про низький бойовий дух у нашому війську.

Мащенко розповів про три дні знущань над ним, про те, що його слова були заздалегідь озвучені бойовиками і не відображають реальної картини подій під Мар'їнкою. Журналісти у Донецьку ставили йому заздалегідь підготовлені запитання і отримували на них відповіді, що повністю повторювали брехню російських медіа, і були підготовлені ідеологами та пропагандистами так званої "ДНР".

Нагадаємо, в неділю звільнили з полону українського військового, якого бойовики захопили під Мар'їнкою. Романа Мащенка вдалося обміняти на тіла трьох бойовиків так званої "ДНР".

Зараз ви читаєте новину «Катували, щоб вибити потрібну розповідь про Мар'їнку - звільнений з полону бойовиків військовий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути