вівторок, 15 листопада 2022 20:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін узаконив мобілізацію "нових росіян"

Путін узаконив мобілізацію "нових росіян"
Президент Російської Федерації Володимир Путін днями видав указ, за яким у Збройних силах РФ можуть служити не тільки громадяни Росії, а й особи, що мають подвійне громадянство. Фото: Getty Images

Президент Російської Федерації Володимир Путін днями видав указ, за яким у Збройних силах РФ можуть служити не тільки громадяни Росії, а й особи, що мають подвійне громадянство.

Тож, відтепер наявність українського паспорта може не врятувати колаборантів і зрадників від військової служби на боці агресора. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін "присвоїв звання" окупованим Маріуполю і Мелітополю

"Росіяни так і не змогли знайти "добровольців" на півдні й готуються до примусової мобілізації власників російських паспортів. Попри заяви росіян про добровольців на півдні, місцеві не йдуть на співпрацю з ворогом, адже не вірять в казки про "нацистів". Не допомагає росіянам й фінансове заохочення, бо охочих укласти контракт теж немає", – повідомили у ЦНС.

При цьому експерти Центра підкреслюють, що й тут росіяни хитрують.

"Зауважимо, що хоча в указі говориться про "мирний час", та це лише юридична обгортка, бо офіційно у РФ немає війни", – акцентують в ЦНС.

Російський диктатор Володимир Путін підписав указ, згідно з яким іноземцям дозволяється служити у збройних силах Російської Федерації.

Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ, які публікують указ керівника Кремля.

Відповідно до документа, проходження військової служби по призову здійснюється "солдатами, матросами, сержантами, старшинами, які є громадянами Російської Федерації, які зокрема мають громадянство (підданство) іноземної держави, або посвідку на проживання, або інший документ, що підтверджує право на постійне проживання громадянина в іноземній державі".

Зараз ви читаєте новину «Путін узаконив мобілізацію "нових росіян"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути