Ексклюзиви
середа, 13 грудня 2023 13:14

Дружина Бойка має елітну нерухомість у центрі Москви

Дружина Бойка має елітну нерухомість у центрі Москви
Сам Юрій Бойко вказав у декларації, що вартість цієї нерухомості становить всього 2 млн грн. Фото: "Радіо Свобода"

Дружина нардепа Юрія Бойка має квартиру в центрі Москви за 190 млн рублів. В публічній декларації колишнього "регіонала" не вказано, де саме у Росії розташована нерухомість подружжя українського політика.

Офіційна кадастрова вартість цієї нерухомості становить 77 млн грн за курсом НБУ. Журналісти "Схем" встановили, що це квартира в елітному районі у самому центрі Москви у Зачатівському провулку загальною площею 220 кв. м.

"Житловий комплекс називається "Ваш клубный дом". Як вказано в рекламному оголошенні це - елітний особняк в одній із найпрестижніших локацій столиці РФ, у районі Золотої милі", - сказано в розслідуванні.

Сам Бойко вказав у декларації, що вартість цієї нерухомості становить всього 2 млн 726 тис. грн. Форма декларації передбачає, що ці дані можна вказувати станом на дату придбання нерухомості. Родина Бойка придбала елітні квадратні метри в Москві у 2006 році, через два місяці після його призначення міністром палива і енергетики в уряді експрезидента-втікача Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат від ОПЗЖ виявився рекетиром

В останній декларації, поданій Бойком, його майновий стан вказаний на кінець 2022 року.

Однак, те що відтоді його родина не продавала цю квартиру в Москві, а досі має її у власності, свідчить витяг з державного реєстру нерухомості РФ, який отримали "Схеми".

Також раніше у ЗМІ, з посиланням на декларацію Бойка, повідомляли, що дружина депутата зберігає рублі та золото в російському банку. Сумарна вартість становить 7,6 млн рублів (близько 3 млн грн).

У вересні минулого року в Україні остаточно заборонили діяльність ОПЗЖ. Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відхилив скаргу цієї партії.

Нардепи з ОПЗЖ у парламенті створили групу "Платформа за життя та мир", її очолив колишній "регіонал" Юрій Бойко. Фракцію розпустили. Також створили другу групу -"Відновлення України".

Зараз ви читаєте новину «Дружина Бойка має елітну нерухомість у центрі Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути