понеділок, 05 березня 2018 12:46

Прокуратура вважає 8 років недостатнім покаранням для Топаза

Прокуратура вважає 8 років недостатнім покаранням для Топаза
Прокуратура подала апеляцію на вирок Київського райсуду Харкова для антимайданівця Гната Кромського з позивним Топаз із вимогою більш суворого покарання / фото: Обозреватель

Прокурори вважають 8 років в'язниці недостатнім покаранням для Гната Кромського, який закликав Путіна увести війська в Україну.

Про це поінформували Gazeta.ua у прес-службі прокуратури Харківщини.

"Прокуратура подала апеляцію на вирок Київського райсуду Харкова для антимайданівця з позивним Топаз із вимогою суворішого покарання", - повідомили там.

30 січня суд визнав винним 31-річного харків'янина у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, участі у масових заворушеннях та присудив 8 років позбавлення волі.

Прокурор просив для Кромського 15 років в'язниці.

Підсудний керував захопленням Харківської ОДА 1 березня 2014 року, був учасником побиття євромайданівців, а також організатором масових заворушень 14 березня 2014 року, під час яких загинули люди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антимайданівець "Топаз" відсидить два роки

Це довели і, у зв'язку з м'якістю вироку, прокуратура звернулася до апеляційної інстанції, зазначили у прес-службі.

Адвокат засудженого Олександр Шадрін заявив, що з Кромського мають зняти відповідне обвинувачення і він може подати клопотання про умовно-дострокове звільнення або прохання про амністію.

Гната Кромського затримали 28 березня 2014 року у рамках справи про штурм Харківської ОДА. 29 березня 2014-го Топаза посадили під домашній арешт, але він зрізав браслет і утік з Харкова. У квітні втікача затримали в Донецьку. У грудні 2014 року його затримали при спробі втечі до Росії та взяли під варту. Влітку 2015-го Київський райсуд Харкова розпочав розгляд справи щодо зловмисника. На сьогодні Кромський перебуває в СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура вважає 8 років недостатнім покаранням для Топаза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути