Ексклюзиви
пʼятниця, 04 серпня 2006 13:39

Прокуратура Криму хоче закрити фестиваль "КаZантип"

 

Прокуратура Автономної Республіки Крим внесла протест на розпорядження голови Ради міністрів АРК про проведення на півострові міжнародного молодіжного фестивалю "КаZантип-2006" (Республіка Z). Про це повідомили в прес-службі кримської прокуратури.

Прокуратура автономії стверджує, що організатор Республіки Z - "Центр молодіжних ініціатив "Зебра" - проводить грандіозний захід у селі Поповка під Євпаторією з порушенням вимог земельного законодавства, містобудівних і санітарно-епідеміологічних норм.

- І це при тому, що кримські міністри активно беруть участь у підтримці ініціативи, записавшись до складу оргкомітету фестивалю, - відзначила прес-служба прокуратури.

Під час перевірки "КаZантипа-2006" співробітники прокуратури виявили, що організатор фестивалю не отримав дозволу на користування земельною ділянкою, на якій щорічно проводиться драйвовий фестиваль. За даними прокуратури, "Центр молодіжних ініціатив "Зебра" порушив вимоги містобудівного законодавства, збудувавши на самовільно зайнятій земельній ділянці оглядовий і танцювальний майданчики, не отримавши дозволу інспекції державного архітектурно-будівельного контролю і затвердження проектної документації на ці об"єкти.

Крім того, провиною організаторів "КаZантипа-2006" кримська прокуратура вважає те, що вони не погодили будівництво капітальних і сезонних об"єктів, локальні очисні каналізаційні споруди на молодіжному фестивалі відсутні, а торговельні павільйони не підключені до централізованих мереж водопостачання.

- Невідомо, звідки і які продукти харчування привозять у Республіку Z, а також з яких рук "громадянам республіки" доводиться отримувати їжу - договір про постачання і транспортування продуктів харчування представники контролюючих органів так і не бачили, а фестиваль проходить уже півмісяця.

У зв"язку з цими порушеннями організаторів фестивалю вже притягнули до адміністративної відповідальності, однак, як відзначає прокуратура, "штрафом не зупинити фестивальне життя в Поповці, що була "освячена" Радою міністрів АРК".

Нагадаємо, що з 15 липня по 26 серпня в селі Поповка під Євпаторією проходить традиційний літній фестиваль КаZантип, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура Криму хоче закрити фестиваль "КаZантип"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути