Ексклюзиви
вівторок, 19 травня 2020 12:18

Прокоментували дії майора, який затримував водія з іграшковим автоматом

Прокоментували дії майора, який затримував водія з іграшковим автоматом
У Харкові декілька екіпажів поліції затримували машину з озброєною іграшковим автоматом дитиною. Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові триває службове розслідування через інцидент із майором поліції Віталієм Лисинським, який не зміг відрізнити іграшковий автомат від справжньої зброї та влаштував спецоперацію з затримання водія з дитиною.

Поки що порушень з боку майора, крім етичних речей, його колеги не бачать. Про це під час брифінгу заявив начальник ГУНП у Харківській області Валерій Сокуренко.

"Заступник командира батальйону полку поліції особливого призначення Віталій Лисинський у службових цілях рухався на власному автомобілі Toyota. На вулиці Академіка Павлова він побачив Opel, за кермом якого перебував громадянин із предметом, зовні схожим на пістолет-кулемет "Чезерет Скорпіон". Водій наводив автомат у бік автомобілів, місць скупчення громадян та імітував стрільбу з цього предмета. Лисинський діяв у межах наказу №100. Якихось поки що, на цю хвилину, порушень із боку майора Лисинського ми не бачимо, крім якихось етичних речей", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські вбили аутиста з іграшковим пістолетом

На думку Сокуренка, правоохоронець вважав, що автомат справжній, тож діяв "як у реальній бойовій ситуації".

"Заходів фізичного впливу до водія автомобіля ні працівники патрульної поліції, ні наш майор поліції Лисицький не застосовували. За результатом службового розслідування, я вважаю, що буде надано принципову оцінку і діям майора поліції Лисинського в частині щодо коректності його поведінки під час згаданих подій", - зазначив поліцейський.

Окремо Сокуренко повідомив, що Лисинський є досвідченим поліцейським, бойовим офіцером, який брав участь в Антитерористичній операції та операції Об'єднаних сил на території Донецької області, перебував там під час найзапекліших боїв.

Водночас у поліції виникли запитання до водія авто, який перевозив маленьку дитину, за даними правоохоронців, до 4 років, на передньому сидінні без спеціального крісла. Матеріали службового розслідування будуть направлені за належністю до Управління патрульної поліції міста Харкова для ухвалення рішення щодо притягнення водія автомобіля Opel до адміністративної відповідальності.

У Харкові, на Московському проспекті, заступник командира батальйону №2 полку поліції особливого призначення ГУНП в Харківський області Віталій Лисинський організував спецоперацію із затримання "озброєних людей". Як з'ясувалося, правоохоронець сприйняв за справжню зброю іграшковий автомат, яким бавилася дитина.

Зараз ви читаєте новину «Прокоментували дії майора, який затримував водія з іграшковим автоматом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути