Ексклюзиви
пʼятниця, 13 липня 2018 12:08

Приватний літак впав із пасажиром
4

У Броварському районі Київської області приватний політ на літаку ZLIN-142 закінчився аварійним приземленням з перевертанням
Фото: Facebook Анни Доценко
У Броварському районі Київської області приватний політ на літаку ZLIN-142 закінчився аварійним приземленням з перевертанням
У Броварському районі Київської області приватний політ на літаку ZLIN-142 закінчився аварійним приземленням з перевертанням
У Броварському районі Київської області приватний політ на літаку ZLIN-142 закінчився аварійним приземленням з перевертанням

У Броварському районі Київської області приватний політ на літаку ZLIN-142 закінчився аварійним приземленням з перевертанням і травмами пасажира. Представники аероклубу повністю спростовують це, пише на у Facebook постраждала Анна Доценко.

Зазначається, що жінка отримала подарунковий сертифікат вартістю 4 тис. грн на політ з виконанням фігур вищого пілотажу від More Emotions в Гоголеві Броварського району Київської області. Під час польоту, коли пілот взяв курс на аероклуб, на висоті 300 метрів "відмовив двигун" і літак здійснив аварійну посадку в кукурудзяному полі за 7 км від аероклубу.

"Після того, як передня стійка торкнулася землі, літак проїхав пару метрів по грядці молодої кукурудзи, потім спіткнувся, хвіст літака відірвався від землі, літак перекинувся через капот і впав на дах", - розповіла Доценко.

Після аварії пілот не запропонував постраждалій допомогу чи підтримку, ніхто не викликав рятувальників або поліцію, не запропонували перевірити стан у медиків, і лише спробували відправити її до Києва з іншими клієнтами. Представники компанії при спробах з'ясувати причини події стверджували, що нічого надзвичайного не сталося і запропонували новий сертифікат у подарунок. У клініці в дівчини виявили закриту черепно-мозкову травму, забої і струс мозку.

Доценко самостійно звернулася до Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами і Нацполіцію. Правоохоронці не зареєстрували інцидент і лише передали справу дільничному поліцейському на перевірку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розбився легкомоторний літак, є загиблі

"Я спілкувалася з дільничним минулого тижня. Результат перевірки такий: літака немає, пілота немає, а в самому аероклубі дільничному сказали, що вказаний мною у заяві літак того дня у них не літав", - написала дівчина.

Пізніше з'ясувалося, що посвідчення про допуск до експлуатації злітно-посадкової смуги втратило дійсність 13.10.2015 року і не було продовжене, а літак Дельфін-4 з реєстраційним номером UR-PAZZ, на якому відбувся політ, був позбавлений сертифіката 2016 року.

Про подібну ситуацію у Facebook розповіла Майя Набокіна.

"Ми також стали очевидцями "додаткової опції" при польоті - відмови випуску шасі в іншого літака, який був з іншими хлопцями паралельно в небі з нами", - написала киянка, уточнивши в коментарі, що шасі таки вдалося увімкнути в ручному режимі.

Поблизу житлових кварталів міста Кременчук Полтавської області розбився гелікоптер Мі 8. На борту були четверо членів екіпажу — командир Сергій Шевченко, другий пілот Микола Науменко, бортінженери Олексій Блінков та Олексій Овчарук. Їм від 49 до 59 років. Усі загинули.

Зараз ви читаєте новину «Приватний літак впав із пасажиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути