середа, 16 листопада 2022 09:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Примусова мобілізація та гроші за російський паспорт ‒ що відбувається на окупованій частині Луганщини

Примусова мобілізація та гроші за російський паспорт ‒ що відбувається на окупованій частині Луганщини
За отримання російського паспорта окупанти на Луганщині обіцяють кредити. Фото: zn.ua

Один із російських банків, що діє на окупованій частині Луганщини, обіцяє споживчий кредит на п'ять років тим, хто отримає паспорт Російської Федерації.

Таким чином Росія намагається змусити жителів захоплених територій отримувати паспорти РФ, написав у Telegram голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ йдуть по трупах російських солдатів – Гайдай про деокупацію Луганщини

"І доки в захоплених 2014 року населених пунктах розподіляють цей ймовірний здобуток, в інших містах люди не знають, як зігрітися. Зокрема, в окупованому пів року тому Рубіжному. Учора там пообіцяли розпочати встановлювати трансформатор та згодом відновити електропостачання. У Сіверськогодонецьку завдання полегшили. Там дозволили населенню звертатися до соціальних служб, щоб переїхати на зимовий період до пунктів тимчасового розміщення в інші міста. А навесні повернутися до пограбованої квартири та здивовано запитати: "А кто это сделал?", ‒ зазначає Гайдай.

За його словами, в Кадіївці окупанти ходять по будинках і проводять примусову мобілізацію місцевого населення. У багатьох населених пунктах фіксують випадки вимагання коштів за можливість уникнення мобілізації.

"Так, у Старобільському районі представники місцевих так званих силових структур пропонують уникнути "мобілізації" за грошову винагороду сумою до 15 тисяч доларів", ‒ наголосив Гайдай.

Окупанти на Луганщині завезли до Лисичанська цвяхи та 14 "кубів" дров на все місто. Саме так місцева окупаційна влада виконує наказ стосовно забезпечення жителів Лисичанська опаленням до початку зими, повідомив 15 листопада голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

На тимчасово захопленій території Луганщини окупантам доручили за два тижні забезпечити теплом усіх жителів. У Лисичанську гуманітарний шифер замість відновлення будинків спрямували на ремонт ринку.

Зараз ви читаєте новину «Примусова мобілізація та гроші за російський паспорт ‒ що відбувається на окупованій частині Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути