середа, 21 грудня 2022 11:48

Прикрили масштабну наркомережу, що збувала психотропи у 10 областях
13

Закарпатські поліцейські перекрили масштабний канал незаконного виготовлення та збуту психотропів.

Масштабна міжрегіональна наркоорганізація займалася виготовленням психотропу PVP та налагодила канал його розповсюдження по Україні, повідомляє портал МВС.

"На Закарпатті проводять розслідування у провадженні, що стосується виготовлення наркотиків та налагодження каналів їхнього збуту за межі регіону. Затримали ключових осіб злочинної групи та вилучено "товару" на 45 млн грн. Організаторами злочину є четверо осіб із Житомира та Києва. Чоловікам вдалося створити злочинне угруповання, у якому учасники не мали прямих контактів із організаторами та практично не контактували між собою", – ідеться у повідомленні.

Таким чином вони забезпечили, у першу чергу для себе, максимальну конфіденційність, адже при затриманні будь-кого з учасників, той не зміг би повідомити правоохоронцям інформацію, яка б "вивела" на них. За короткий час фігуранти встигли поширити свій злочинний вплив у 10 областях України – мова про найбільші районні центри.

На Закарпатті перекрито масштабний канал незаконного виготовлення та збуту психотропів
Фото: t.me/pgo_gov_ua
На Закарпатті перекрито масштабний канал незаконного виготовлення та збуту психотропів
На Закарпатті перекрито масштабний канал незаконного виготовлення та збуту психотропів
На Закарпатті перекрито масштабний канал незаконного виготовлення та збуту психотропів
На Закарпатті перекрито масштабний канал незаконного виготовлення та збуту психотропів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вимагав $150 тис. хабаря: працівника СБУ спіймали "на гарячому"

До організації входили близько десяти осіб. Для розширення мережі збуту психотропу вони залучали громадян по всій Україні. З клієнтами зв'язувалися за допомогою Telegram-каналу.

"Так звану лабораторію з виготовлення психотропів розмістили у приватному будинку в селі в Ужгородському районі. Туди оптовими партіями доставляли прекурсори. Відправку готового товару по Україні контролював один із співорганізаторів. Великі партії психотропу він регулярно відправляв поштою. Його викрили в Ужгороді під час чергової відправки у вересні цього року", – звітує відомство.

Правоохоронці провели понад 50 обшуків житла, транспортних засобів, складських приміщень як на Закарпатті, так і на території Києва, Київської, Житомирської, Івано-Франківської, Миколаївської, Дніпропетровської, Вінницької, Львівської, Одеської та Сумської областей.

Вилучили близько 30 кг наркотичних засобів і психотропних речовин, понад 2 т прекурсорів, 10 транспортних засобів, устаткування для підпільної лабораторії та фасувальні пакети, готівкові кошти, чорнові записи, телефони та банківські картки.

Вартість вилученого на "чорному ринку" становить понад 45 млн грн. Про підозру вже повідомили 16 особам.

У Дніпрі ліквідували потужну нарколабораторію, яку "кришував" місцевий правоохоронець. Наркоугруповання займалося промисловим виробництвом і масовим збутом метамфетаміну, щомісяця виготовляючи оптові партії психотропів на загальну суму до 5 млн грн.

Наркобізнес "кришував" місцевий правоохоронець, який входив до складу злочинної групи. Саме він попереджав спільників про оперативні заходи, які планувалися у сфері боротьби з незаконним обігом заборонених речовин. Він же допомагав організаторам наркоугруповання у придбанні прекурсорів.

Зараз ви читаєте новину «Прикрили масштабну наркомережу, що збувала психотропи у 10 областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути