пʼятниця, 25 листопада 2022 12:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Прикрили канал втечі ухилянтів через Придністров'я
5

На кордоні із самопроголошеним Придністров'ям нейтралізували потужне злочинне угруповання, яке очолював "громадянин" невизнаної республіки.

Зловмисники, за участі корумпованого прикордонника, організували канал незаконного переправлення за кордон українських громадян призовного віку, повідомила 25 листопада Служба безпеки України.

"Нелегальний трафік пролягав до сусідніх європейських країн через територію так званої ПМР. Вартість таких "послуг" становила від 5,5 тисячі доларів із клієнта. Сума залежала від його матеріальних можливостей і терміновості виїзду. Маршрути прихованої втечі ухилянтів проходили поза контрольно-пропускними пунктами держкордону. Для проїзду по пересіченій місцевості зловмисники використовували власний автотранспорт", – ідеться в повідомленні.

До складу угруповання входило декілька мешканців прикордоння. Саме вони підшукували потенційних клієнтів для нелегального виїзду до зарубіжних країн. При цьому житель невизнаного Придністров'я виконував роль "провідника" і надавав відповідні інструкції щодо подальших дій за кордоном.

СБУ ліквідувала канал втечі ухилянтів до ЄС
Фото: ssu.gov.ua
СБУ ліквідувала канал втечі ухилянтів до ЄС
СБУ ліквідувала канал втечі ухилянтів до ЄС
СБУ ліквідувала канал втечі ухилянтів до ЄС
СБУ ліквідувала канал втечі ухилянтів до ЄС

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахрай-переселенець обкрадав людей від імені Вілкула

Співробітники СБУ задокументували злочинну схему і затримали всіх учасників угруповання на спробі вивезення за межі України трьох "втікачів".

Під час обшуків за місцями перебування затриманих правоохоронці виявили:

– готівку, одержану незаконним шляхом;

– мобільні телефони із доказами протиправних дій.

Фігурантам повідомили про підозру. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування для встановлення обставин правопорушення.

У Хмельницькому затримали трьох військових, які переправляли чоловіків призовного віку за кордон. Правоохоронці викрили схему перевезення до Польщі військовозобов'язаних громадян України під виглядом осіб, які супроводжують гуманітарні вантажі для потреб однієї з військових частин.

Зараз ви читаєте новину «Прикрили канал втечі ухилянтів через Придністров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути