середа, 31 травня 2023 22:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Прикордонники РБ увімкнули "бульбоІПСО" про спільний борщ: ДПСУ відповіла

Прикордонники РБ увімкнули "бульбоІПСО" про спільний борщ: ДПСУ відповіла
Прикордонники показали відео з пропагандою, яка лунає з боку РБ біля державної межі на Житомирщині. Фото: скріншот з відео

На кордоні України з Білоруссю прикордонники держави-поплічника агресора увімкнули аудіопропаганду про "єдність народів" на прикладі "спільного культурного надбання – борщу", українські охоронці кордону відповіли.

Зокрема, вони показали відео з пропагандою, яка лунає з боку РБ біля державної межі на Житомирщині про схожість білоруського та українського борщу з незначними відмінностями. Відео оприлюднили в Facebook.

У супутньому коментарі, звертаючись до нешанованих "колег", бійці ДПСУ наголосили на разючій відмінності між рецептами наших народів та головне – різниці в ментальності.

"Ваш борщ дуже відрізняється від нашого. Бо нині білоруський борщ радше схожий на російські щі, навіть якщо ви додаєте туди більше картоплі. Він зовсім не той самий, як це було до моменту, коли для його приготування ви використали ніж, який встромили у спину українців", – відповіли прикордонники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські прикордонники показали кумедне відео про білоруських військових

Вони наголосили, що прикро мати сусідів, які, говорячи про якусь ідентичність та рідство, тяжіють до того, щоб бути рабами і не мають із нами нічого спільного.

"Назавжди закарбуйте собі в пам'яті і у вашій кулінарній книзі, що українці – свободолюбива нація. За свою незалежність ми завжди боремося. Натомість ви на це не здатні і вже багато років знаходитесь у полоні одного тирана та одного бункерного діда", – продовжили прикордонники.

Вони наголосили, що їхнє "нинішнє картопляне вариво, що за консистенцією подібне до тюремної баланди", аж ніяк не схоже на наш український борщ.

"Ми не раби, щоб куштувати ваш білоруський борщ. Натомість радимо вам змінити "інгредієнти" і стати вільним народом, а не насильно ув'язненими. А до того – їжте самі, не вдавіться. До себе вас не кличемо і наполегливо радимо залишатися на своїй території. Бо пошкодуєте!", – резюмували у ДПСУ.

На українсько-білоруському кордоні 9 травня з'явилися білборди, а в деяких пунктах пропуску українські прикордонники включили державний гімн.

На білбордах, спрямованих у бік білоруських прикордонників, зображені українець і білорус з кувалдами в руках під жовто-блакитним і біло-червоно-білим прапорами та напис: "Разом перемогли фашизм, разом переможемо рашизм". Про це повідомляє телеканал "Белсат".

Також сьогодні вранці у пунктах пропуску "Прикладники", "Вичівка", "Городище", "Копище", "Виступовичі", "Переброди" українські прикордонники включали гімн України.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники РБ увімкнули "бульбоІПСО" про спільний борщ: ДПСУ відповіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути