пʼятниця, 13 грудня 2013 15:53

Прийомний син зухвало вбитого судді Трофимова вимагає відводу слідства

Прийомний син зухвало вбитого судді Трофимова вимагає відводу слідства
Квартира судді після проведення слідчих дій. Фото Валерія Завершинського

15 грудня рік тому були жорстоко вбиті й обезголовлені четверо осіб сім'ї Трофимових. 400 томів справи, 40 000 опитаних, близько 1000 експертиз. Але розслідування зайшло в глухий кут - до страшної річниці в міліції відмовилися будь-що коментувати: не знайдено жодної голови вбитих, ні можливих підозрюваних.

Жодна з головних версій - вбивство через професійну діяльність (Трофимов багато років був головою Фрунзенського райсуду, але в останні роки був простим суддею, причому завжди відрізнявся чесністю), вбивство через колекції монет (за різними оцінками, її вартість може доходити до $10 млн) або особиста помста - не стала домінуючою. Як стало відомо з джерела в правоохоронних органах, в листопаді відпрацьовувався навіть зв'язок останнього розстрілу інкасаторів і різанини в будинку Трофимових. Але й ця версія не склеїлась.

Прийомному синові судді Валерію Завершинському напередодні річниці страшної трагедії є про що сказати. За словами Валерія, він написав звернення до президента, генпрокурора, міністра внутрішніх справ і уповноваженого ВР з прав людини, в якому заявив про грубі порушення, допущені правоохоронними органами, і попросив поміняти всю слідчу групу на підставі можливої особистої зацікавленості.

"З начальником слідчого управління Миколою Фоменком батько особисто знайомив мене у своєму кабінеті, але він чомусь заперечує цей факт. Чому він це приховує? Начальник карного розшуку Сергій Торопов і начальник кримінальної міліції Ігор Сенчук очолювали в різні роки Фрунзенський райвідділ, у цьому ж районі батько був головою райсуду. Візитка Сенчука була знайдена в кишені піджака батька - це є в матеріалах справи. Я прошу залучити до слідства раніше ніяк не пов'язаних з батьком осіб, а всій харківській міліції заявляю відвід".

За словами Валерія, рідним загиблих ані повного опису вилученого, ані опису викраденого за цілий рік так і не надали. Валерій показує фото, на яких видно, що, після проведення слідчих дій, квартира виглядає як після погрому. Все, що було цінного в недорогій квартирі судді з більш ніж скромною обстановкою, вивезено. На стінах залишилися тільки картини, у купі сміття - порожні футляри від ручок Parker. Ні в протоколах вилучень, ні в квартирі, нема дуже рідкісного 5-томника "Історії держави Російської" початку XX століття до 300-річчя дому Романових, бронзової статуетки, колекції монет античності, кілька фарфорових статуеток і, звичайно, найціннішого - повної колекції монет Російської імперії. Зникли і всі гроші.

Шанси знайти вбивць своєї сім'ї через рік прирівнюють до нуля і Валерій, і мати Володимира Трофимова - Вероніка Костянтинівна. Слідство лише нещодавно повернуло їм ключі від квартири, де сталася розправа.

Зараз ви читаєте новину «Прийомний син зухвало вбитого судді Трофимова вимагає відводу слідства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути