пʼятниця, 03 лютого 2023 09:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Пригожину оголосили підозру та викликають на допит

Пригожину оголосили підозру та викликають на допит
Євгену Пригожину оголосили підозру. Фото: detector.media

Офіс генерального прокурора України оголосив підозру керівнику приватної військової компанії "Вагнера" Євгенію Пригожину. Звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України

Відповідне повідомлення опубліковане в газеті "Урядовий кур'єр", додавши повістку про виклик бізнесмена на допит до Офісу генпрокурора.

Пригожин мав би з'явитися 13, 14 і 15 лютого цього року на допит як підозрюваний до начальника першого відділу управління процесуального керівництва досудовим розслідуванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Неохочих воювати розстрілювали і ховали в окопах" – колишній "вагнерівець" розповів про службу в Пригожина

Також зазначають, що повний текст повідомлення про підозру, а також повний текст повістки, у тому числі російською мовою, розмістили на вебсайті Офісу генерального прокурора у рубриці "Повістки про виклик та відомості про здійснення спеціального досудового розслідування".

Власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин не керує бойовими загонами у війні проти України. Він виконує виключно медійну та політичну функцію. Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Його задача – це фінансування, це власне оцей бізнес тіньовий на території РФ та за кордоном. Також займається піаром й власним політичним майбутнім.

Зараз ви читаєте новину «Пригожину оголосили підозру та викликають на допит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути