середа, 08 лютого 2023 16:47

Президентка Грузії виступила із заявою щодо рішення суду у справі Саакашвілі

Президентка Грузії виступила із заявою щодо рішення суду у справі Саакашвілі
Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі на судовому засіданні з відеозв'язку продемонстрував, у якому жахливому фізичному стані він перебуває. Фото: скріншот з відео

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що навіть з її помилуванням експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі не звільнять з ув'язнення.

Вона зазначила, що не може обговорювати справедливість чи несправедливість цього рішення, однак за її оцінкою цим рішенням грузинський народ було засуджено до того, щоб ходити замкнутим колом і залишитися заручником цієї ситуації. Про це повідомляє "Ехо Кавказу".

Зурабішвілі заявила, що Саакашвілі не може бути звільнений навіть у разі помилування, тому що його обвинувачують ще у трьох справах.

"Переведення стрілок на президента нічого не дасть, окрім як укотре введе громадськість в оману. Начебто всі, і ті, й інші, не знають, що Міхеіла Саакашвілі не звільнять за президентським помилуванням", – заявила Зурабішвілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузія ніяк не відреагувала на звернення Зеленського щодо звільнення Саакашвілі

Вона ще раз наголосила, що жодне президентське помилування не допоможе цій взаємній дискредитації, бо це лише вираження індивідуальної та особистої волі президента, а не ознака нового підходу режиму чи реальної деполяризації, яку вимагає Європа.

При цьому Зурабішвілі додала, що "країна не зможе відновити своє обличчя і репутацію" з помилуванням.

У тому, що довіра до Грузії похитнулася, Зурабішвілі звинуватила як правлячу партію, так і опозицію.

"Усі повинні перестати спекулювати і грати з майбутнім цієї країни, взяти на себе відповідальність і перестати псувати її імідж. Це питання потрібно прибрати з політичного порядку денного Грузії і дати цій країні можливість дихати, жити, розвиватися і отримати статус почесного кандидата в Євросоюз!" – зазначила Зурабішвілі.

Міський суд Тбілісі не задовольнив клопотання адвокатів ув'язненого експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі про дострокове звільнення.

Ті клопотали про звільнення за станом здоров'я, повідомляє Interpressnews. Представник пенітенціарної служби наполягав, що надані матеріали про стан здоров'я Саакашвілі не надають переконливих фактів щодо серйозності стану здоров'я та не можуть бути підставою для відтермінування відбуття покарання.

Адвокати казали, що від рішення суду залежить життя Саакашвілі. Він сам не був присутній навіть дистанційно через погане самопочуття.

Водночас Міністерство закордонних справ України розчароване рішенням Тбіліського міського суду.

Зокрема, суд не взяв до уваги висновок лікарів про тяжкість захворювання Саакашвілі. Наголошується, що МЗС продовжуватиме захищати інтереси Саакашвілі.

Зараз ви читаєте новину «Президентка Грузії виступила із заявою щодо рішення суду у справі Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути