середа, 24 листопада 2021 13:41

Перевищений вміст свинцю: в Україну завезли отруйні іграшки

В Україні заборонили постачання та продаж пластикових музичних іграшок у вигляді робота на колесах і ведмедика-неваляйки.

Масова частка свинцю в таких іграшках перевищена в 164 рази, свідчать результати позапланової перевірки продукції. Про це 24 листопада повідомило ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області.

"Іграшки-неваляйки Tumbler Endless happiness і музичні роботи на колесах Super Cosmis Hero Tumbler hoverboard вироблені в Китаї. Вони не відповідають вимогам за показниками екологічної та хімічної безпеки", - ідеться в повідомленні.

Автор: rivneprod.gov.ua
  В Україні продавали небезпечні іграшки з перевищеним вмістом свинцю
В Україні продавали небезпечні іграшки з перевищеним вмістом свинцю

Постачальнику заборонили привозити такі іграшки на український ринок. Споживачів просять повідомляти, якщо вони знову побачать ці товари на прилавках.

Свинець - це хімічний елемент, який належить до важких металів. Іграшки, у яких вміст свинцю перевищує встановлену норму, можуть призвести в дітей до анемії, порушення функцій нирок та опорно-рухового апарату. Серед симптомів - головний біль і запаморочення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Половина дитячих іграшок на українському ринку - небезпечні

У серпні в Україні заборонили постачання і продаж пластикових музичних іграшок у вигляді жаб. Масова частка свинцю в такій іграшці перевищена в 164 рази. Музична іграшка "Звірята-малята", у якій виявили небезпечну дозу свинцю, виготовлена 2019 року в Китаї.

Зараз ви читаєте новину «Перевищений вміст свинцю: в Україну завезли отруйні іграшки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути