пʼятниця, 04 грудня 2020 18:10

Злочинці грабували пасажирські потяги – квитки купували за викраденими паспортами

Злочинці грабували пасажирські потяги – квитки купували за викраденими паспортами
Поліцейські встановили причетність злодіїв до вчинення 100 крадіжок

На Сумщині поліцейські завершили розслідування по справі групи злочинців, які крали в пасажирських поїздах.

Злодіїв затримали 5 серпня у потязі на залізничній станції міста Сміла на Черкащині під час чергової крадіжки, повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомий із ножем пограбував кредитну спілку

"Група у складі кількох раніше неодноразово судимих осіб "працювала" на потягах міжрегіонального та міжміського сполучення протягом кількох місяців. Встановлено, що зловмисники легковим транспортом діставалися до населених пунктів інших областей, через які проходять маршрути залізничного транспортного сполучення, і через інтернет або на місці зупинки потягів купували квитки. Під час придбання квитків використовували викрадені паспорти. Потім, переважно вночі, пересідаючи до міжміських чи міжобласних потягів, під час руху за допомогою ключа проникали до купейного приміщення і швидко спустошували валізи пасажирів. Після цього поверталися до Конотопа, де збували майно і розподіляли отримані за нього гроші", - сказано в повідомленні.

Поліцейські встановили причетність злодіїв до вчинення 100 крадіжок. Крім того, раніше вони "працювали" в потягах, що прямували від станції Конотоп, а після запровадження в країні карантинних обмежень - зі станцій інших областей.

Крадіям загрожує до 12 років позбавлення волі.

Крадія, який "обчищав" будинки, доки господарі бенкетували, затримали в Чернівецькій області. Він ретельно готувався до злочинів. Відстежував та обирав помешкання, господарі яких святкували весілля або були гостями на банкетах. "Розвідку" виконував у денний час, пересуваючись на автомобілі. На "справу" їздив увечері електромопедом.

Зараз ви читаєте новину «Злочинці грабували пасажирські потяги – квитки купували за викраденими паспортами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути