пʼятниця, 20 травня 2022 12:51

Зрадниками в лавах МВС стали кілька сотень осіб - Єнін

Зрадниками в лавах МВС стали кілька сотень осіб - Єнін
Розповіли про зрадників у лавах МВС. Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

З початку повномасштабної війни Росії проти України фіксували поодинокі випадки, коли правоохоронці переходили на бік окупанта.

За весь час зрадниками стали кілька сотень правоохоронців із багатотисячного колективу Національної поліції, розповів заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в інтерв'ю НВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 800 затриманих: у МВС розсекретили механізм виявлення ДРГ

"У нас були поодинокі історії зради на територіях фактично всіх областей. Але це максимум кілька сотень людей на 130 тисяч колективу Нацполіції. Це не те, що могло б називатися масовим", - сказав він.

Зрадники України можуть отримати від 10 до 12 років в'язниці за пособництво країні-агресорці. Верховна Рада посилила відповідальність за колабораціонізм, ухваливши відповідний законопроєкт.

У Харкові затримали ворожого агента з-поміж поліцейських Національної поліції в Харківській області. Зрадник, який має звання майора поліції, понад два місяці передавав ворогу розвідувальні дані.

З 24 лютого зловмисник встиг сфотографувати та передати у Тelegram ворогу знімки будівель СБУ та Національної поліції в Харківській області, ТРЦ у центрі Харкова, станції технічного обслуговування, де ремонтувалася автомобільна техніка військовослужбовців.

Зараз ви читаєте новину «Зрадниками в лавах МВС стали кілька сотень осіб - Єнін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути