четвер, 21 вересня 2017 18:10

Пожежа у таборі "Вікторія": арештована вихователька невдовзі мала одружитися

Пожежа у таборі "Вікторія": арештована вихователька невдовзі мала одружитися
Старша вихователька Одеського табору "Вікторія" Наталія Янчик, де загинули діти, збиралася заміж. Фото - vsviti.com.ua

23-річна Наталія Янчик, на яку "звалили" відповідальність за пожежу в "Вікторії", на цих вихідних, 22 вересня, мала вийти заміж

Янчик – кругла сирота, втратила матір в 12 років, потім батька. Як розповів активіст РДБ Марк Гордієнко, незважаючи на це, вона з відзнакою закінчила школу і педвуз. А 22 вересня у Наталії мало бути весілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі віце-мер пішла на пенсію після пожежі у таборі

Наталія як і багато випускників-педагогів влаштувалася на підробіток в таборі влітку, а 29 серпня дівчина навіть написала заяву про звільнення з табору, і поїхала додому в Одеську область.

"Дівчина просто вирішила заробити за літо, і їй підсунули на підпис папір, що вона тепер відповідальна за протипожежну безпеку. Вона сама намагається не просто виживати, а й жити, виборсатися з дитячої трагедії, але дорослі боягузливі і нелюдські дядьки й тітки вирішили, що вона щастя не заслуговує ", – коментує трагедію Гордієнко.

За даними активіста, керівництво табору не посилало Наталю на спеціальні курси основ пожежної безпеки.

Після трагедії в "Вікторії" дівчину взяли під варту на два місяці без права внесення застави. Під час засідання суду суддя заявив дівчині, що їй треба було думати, що підписувати під час влаштування на роботу.

У ніч проти 16 вересня в Одеському дитячому оздоров­чо-спортивному таборі "Вікторія" сталася пожежа. Вигорів дерев'яний корпус №5, де перебували 42 вихованці будинку творчості "Промінь" і художній керівник ансамблю "Адель" Тетяна Єгорова. Загинули троє дівчат із кімнати №11 на другому поверсі — 8-річна Софія Мазур, 9-річна Анастасія Кулинич і Сніжана Арпентій, 12 років. Обвуглені останки Сніжани знайшли під вечір. Рідні не вірять, що це — її тіло. Чекають підтвердження експертизи.

Зараз ви читаєте новину «Пожежа у таборі "Вікторія": арештована вихователька невдовзі мала одружитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути