Ексклюзиви
субота, 23 січня 2021 14:50

З'явилися подробиці спроби затримання колишнього першого заступника голови СБУ

З'явилися подробиці спроби затримання колишнього першого заступника голови СБУ
Колишнього першого заступника голови СБУ звинувачують у замовленні вбивстві колеги. Фото: Цензор.Нет

У справі про спробу затримання колишнього першого заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного за підозрою в підготовці замовного вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова з'явилися нові подробиці.

Операція із затримання готувалася вже давно. А в автомобілі Нескоромного було встановлено прослуховування. Однак днями в СБУ дізналися, що один із співробітників Служби попередив Нескоромного про підготовку проти нього операції. Тому у відомстві вирішили брати його відразу, поки він не виявив і не знищив прослуховування. Про це пише "Страна" із посиланням на джерела в СБУ.

Також був затриманий і співробітник СБУ Юрій Расюк, який нібито також брав участь у підготовці замовного вбивства. У нього вдома пройшов обшук. . А сам Нескоромний нікуди не тікав і знаходиться на волі на контакті зі своїми адвокатами, які намагаються "відбити" його машину у СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал-майора СБУ підозрюють у державній зраді

"Нескоромний був призначений свого часу першим заступником по протекції Богдана. Так як Баканов не є професійним СБУ-шником, то передбачалося, що управляти службою реально буде Нескоромний. Але Богдан увійшов в клінч з Бакановим і, відповідно, відносини Нескоромного з главою СБУ теж погіршилися. І після відставки Богдана незабаром "посунули" і Нескоромного. При цьому чималу роль в його "мінусуванні" грав Наумов, який після відходу Нескоромного фактично і є реальним керівником СБУ. Вся Кадрова політика знаходиться в його руках. Природно, що відносини у нього з Нескоромним дуже погані. І постійно йшли між ними якісь "терки", бо Нескоромний намагався зберегти вплив на певні процеси. У той же час, з самим Бакановим Нескоромний нібито помирився і не так давно у них була зустріч", - говорить джерело.

За його даними, найближчим часом один із співробітників СБУ може виступити із заявою про те, що звинувачення проти Нескоромного сфальсифіковані Наумовим.

22 січня у Києві затримали угруповання співробітників СБУ, причетних до планування замовного вбивства. Це Юрій Расюк та Дмитро Нескромний. Вони планували вбивство начальника внутрішньої безпеки СБУ, генерала Андрія Наумова. Після затримання Нескоромний начебто втік прямо в наручниках. У зв'язку з цим було оголошено план-перехоплення. Служба безпеки України підтвердила інформацію про затримання свого діючого працівника і попередження вбивства співробітника спецслужби. Подробиці обіцяють повідомити згодом.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися подробиці спроби затримання колишнього першого заступника голови СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути