понеділок, 06 листопада 2017 06:10

Повінь на Закарпатті забрала життя 17 людей

Стихійне лихо трапилось на Закарпатті в наслідок дощів, що йшли протягом 3-5 листопада 1998 року. З берегів вийшли ріки Тиса, Теребля, Тересва, Боржава, Латориця. Повінь затопила близько 120 населених пунктів, в зоні лиха опинилось приблизно 350 тисяч людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ураган в Україні: 7 областей без електрики

За своїми характеристиками та величиною завданих збитків повінь досягнула, а в ряді пунктів перевищив усі попередні за період спостережень. Дослідження урядової експертної комісії показало, що виникнення такої нищівної повені настало в результаті взаємодії цілого ряду природних та антропогенних факторів.

  На ліквідацію наслідків було виділено 71 млн грн
На ліквідацію наслідків було виділено 71 млн грн

Ще однією причиною трагедії стала недостатня готовність до надзвичайних ситуацій. Стихійне лихо завдало величезних матеріальних збитків. Найбільше постраждали села: Вари, Берегівський район — знищено 302 будинки, Бобове ,Королево, Сасово та Чорнотисів Виноградівського району , в яких було знищено 344, 213,196 та 110 будинків відповідно. З місця затопленого повінню було переселено лиха понад 20 тисяч осіб.

  Було пошкоджено 48 мостів і 722 км автодоріг
Було пошкоджено 48 мостів і 722 км автодоріг

З перших годин до боротьби зі стихією були залучені війська Цивільної оборони МНС України, спеціалізовані підрозділи Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, підрозділи Національної гвардії, та Збройних Сил України, бригади облавтодору, Укртелекому, працівники закарпатської міліції, Ужгородського відділка залізниці.

Україна отримала допомогу від інших країн. Для постраждалих від повені були доставлені близько 600 тонн продовольства та понад 300 тонн одягу.

Автор: http://mukachevo.in
  Було повністю знищено 2695 будинків
Було повністю знищено 2695 будинків

В процесі ліквідації наслідків повені було споруджено 2349 житлових будинків і придбано 318 квартир для постраждалих, капітально відремонтовано 12 330 будинків. Відбудовано 27 км захисних дамб, здійснено берегоукріплення 14 км берегів. Відновлено та відбудовано 90 протипаводкових споруд.

У Непалі внаслідок потужної повені загинуло 49 людей.

Зараз ви читаєте новину «Повінь на Закарпатті забрала життя 17 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути