субота, 04 серпня 2012 17:02

Повені в КНДР: 50 тисяч будинків затоплені та зруйновані, 169 людей загинули
9

Фото: Фото: AP

В результаті сильних повеней, що охопили ряд регіонів КНДР, загинули 169 людей, 144 отримали поранення, ще 400 вважаються зниклими безвісти. Ці відомості розповсюдило сьогодні інформаційне агентство ЦТАК. Потоки води зруйнували і затопили понад 50 тис житлових будинків, без даху над головою залишилися 212 тис чоловік.

Основний удар стихії припав на провінції Пхенан-Намдо, Пхенан-Пукто, Хамген і Чагандо. Там повені, що почалися в другій половині липня, знищили посіви зернових, в тому числі рису, кукурудзи та пшениці, на площі 65 тис га.

Через стихійне лихо постраждали 1,4 тисяч будівель медичних і освітніх установ, а також виробничих будівель. Тільки в місті Анчжу (провінція Пхенан-Намдо) зруйновано близько тисячі будинків.

Стихія завдала великої шкоди вугільноій промисловості країни, постраждали Кечхонський і Токчхонський вугледобувні комплекси, що входять в північний вугільний басейн республіки, де вода затопила десятки шахт. Виникли великі проблеми з подальшим видобутком вугілля у зв'язку з виходом з ладу обладнання. На частку вугілля припадає понад 80 відсотків у паливо-енергетичному балансі КНДР, де немає родовищ нафти і газу.

Зараз ви читаєте новину «Повені в КНДР: 50 тисяч будинків затоплені та зруйновані, 169 людей загинули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути