четвер, 10 травня 2012 13:15

Потяг "Санкт-Петербург-Кишинів" на 2 години застряг на Вінниччині через вибухівку

Потяг "Санкт-Петербург-Кишинів" на 2 години застряг на Вінниччині через вибухівку

9 травня близько 18-ї години у Вінниці затримали потяг "Санкт-Петербург-Кишинів". Напередодні його відправлення з Вінниці невідомий повідомив про його замінування.

За словами начальника лінійного відділу міліції на станції Вінниця Юрія Шевчука, евакуювали 150 людей.

"Пасажири з розумінням поставились до такої ситуації. Ніхто не обурювався і не панікував. Всіх відвели у приміщення вокзалу, де вони й чекали кінця операції. Всіх бажаючих поїли чаєм", - сказав він.

Потяг від'їхав 400 м від вокзалу, там його і перевіряли сапери. Територію навколо потягу оточили. Приймали участь міліція, "Беркут", вибухотехнічна служба, рятувальники та кілька бригад швидкої допомоги.

"В цей час ми обмежили також рух людей та транспорту біля вокзалу. І на пероні перебували тільки ті, хто за 5 хвилин мав від'їжджати. Решта потягів майже не збились з графіку", - зазначив Шевчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На столичному радіоринку шукають вибухівку

Регіональні електропотяги затримались на годину.

"Так бігла на жмеринську електричку, але бачила, що не встигаю. Думала вже чекати наступної. Прибігаю — стоїть, хоч мала вже 10 хвилин як відправитись. То я не тільки не запізнилась, я ще 40 хвилин чекала відправлення. У вагоні жартували, що це наші правоохоронці так до ЄВРО готуються. Самі "мінують", а потім розміновують", - розповіла вінничанка Людмила Бойчук.

Після двогодинної роботи сапери вибухівку не знайшли. Пасажирів організовано вивели з вокзалу та посадили в потяг близько 20 години. Але на станції Жмеринка потяг затримали ще на півгодини. Тому що з'явилось повідомлення про можливість повторного мінування. Перевірка знову не підтвердила наявність вибухівки. Потяг відправився у бік кордону у супроводі міліції та саперів.

Зараз ви читаєте новину «Потяг "Санкт-Петербург-Кишинів" на 2 години застряг на Вінниччині через вибухівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути