середа, 21 березня 2012 13:57

Потужний землетрус понівечив Мексику: 7,8 балів зруйнували 500 будинків
6

Фото: Фото: Reuters

У Мексиці аж п'ять повторних підземних поштовхів сталися після землетрусу у вівторок, 20 березня, епіцентр якого розташовувався в південно-західному штаті Герреро. За уточненими даними, магнітуда першого землетрусу становила 7,8 за шкалою Ріхтера, повідомляє Національна сейсмологічна служба країни.

Кількість потерпілих - щонайменше семеро осіб, інформує місцева влада. За повідомленням цивільної оборони країни, п'ятеро осіб постраждали в штаті Оахака, ще двоє - у столиці Мехіко. Загиблих у результаті стихійного лиха немає.

Найбільше постраждав штат Герреро. Там пошкоджені близько двох тисяч будинків, кілька сотень з них майже повністю зруйновані. У багатьох містах досі немає електрики та мобільного зв'язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Унікальний діючий вулкан на Прикарпатті передбачає землетруси

У результаті землетрусу обрушився міст у Мехіко, і його уламки впали на мікроавтобус. За уточненими даними, в цей момент в салоні не було пасажирів, а водій відбувся психологічною травмою.

Крім того, в самому центрі міста є невеликі пошкодження. Зокрема, на вулиці Хуарес одна висотна будівля нахилилася і фактично притулилася до сусіднього будинку. Однак землетрус викликав неабияку паніку серед жителів, люди вибігали на вулиці.

За свідченнями очевидців, в ділових районах було порушено роботу установ та офісів, тисячі їхніх співробітників більше години товпилися на вулицях, по можливості подалі від стін будинків. Всюди було відключено електрику, не працював мобільний зв'язок, за останніми даними, зупинилася одна з ліній метрополітену.

Водночас президент Мексики Феліпе Кальдерон повідомив у своєму Twitter, що серйозної шкоди землетрус не завдав.

Мер Мехіко Марсело Ебрард повідомив, що облетів місто на вертольоті та не помітив руйнувань. Через землетрус були змушені перервати свою роботу депутати парламенту. Після сигналу тривоги їх організовано евакуювали з будівлі парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні Японія пережила черговий сильний землетрус

Внаслідок землетрусу пошкодження зазнали понад п'ятисот будинків, у тому числі й у столиці держави. У штаті Оахака, за даними влади, постраждали здебільшого будівлі шкіл.

Під час землетрусу в цьому штаті разом зі шкільною групою на відпочинку перебувала старша донька президента США Барака Обами Малія. Як повідомив офіційний представник дружини Обами Мішель, Малія не постраждала. Загрози життю 13-річної дочки президента не виникало, вона перебуває у безпеці. Збір інформації про збитки триває.

Землетрус, який стався 20 березня, став одним з найпотужніших у Мексиці від 1985 року, коли в результаті підземних поштовхів магнітудою 8,1 тільки у столиці загинули, за різними оцінками, від 6 до 30 тисяч людей.

Зараз ви читаєте новину «Потужний землетрус понівечив Мексику: 7,8 балів зруйнували 500 будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути