субота, 12 листопада 2011 18:48

Послідовник джихадизму серед білого дня розстріляв 7 людей у ??Казахстані

Послідовник джихадизму серед білого дня розстріляв 7 людей у ??Казахстані

Сім чоловік, у тому числі п'ять поліцейських загинули на півдні Казахстану в Таразі, через послідовників джихадизму. Про це повідомив на брифінгу в Астані в суботу заступник генерального прокурора республіки Нурмаханбет Ісаєв, передає ІА "Новости-Казахстан".

"Громадянином Карієвим, 1977 року народження, який є прихильником джихадизму, здійснений ряд особливо тяжких злочинів, які призвели до загибелі семи осіб, у тому числі п'яти співробітників правоохоронних органів", - повідомив у суботу на брифінгу Ісаєв.

За його словами, встановлено, що "Карієв скоїв збройний напад і вбив двох співробітників ДКНБ (департамент КНБ) по Жамбильській області, які здійснювали за ним зовнішнє спостереження. Близько 11 години ранку він же скоїв збройний напад на власника автомобіля "Мазда" 626, громадянина Закірова, і, погрожуючи зброєю, зв'язав його і заволодів його машиною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фото з ??моргу: "одеський" кілер помер від "контрольного пострілу" впритул?

Об 11:35 Каріеє, за даними прокуратури, скоїв напад на магазин зброї, убивши з вогнепальної зброї охоронця Федорченка і смертельно поранивши випадкового відвідувача Оразбасова.

"Заволодівши в магазині двома одиницями стрілецької напівавтоматичної зброї та боєприпасами злочинець захопив автомобіль "ВАЗ"-21099, убив співробітників спеціалізованого відділу охорони сержантів поліції Аянкулова і Байсеітова, які переслідували його, і забрав у них табельну зброю - автомат Калашнікова та і пістолет Макаров", - уточнив Ісаєв

Потім, за даними прокуратури, Карієв заїхав за місцем свого проживання і, взявши з собою гранатомет РПГ-26, зробив один постріл з гранатомета і кілька пострілів з автоматичної зброї по стінах і вікнах будівлі обласного ДКНБ.

"В результаті даного обстрілу жертв і руйнувань не заподіяно", - уточнив прокурор.

За його словами, ховаючись з місця скоєння злочину, Карієв поранив двох співробітників кінного поліцейського патруля і близько 13.00 години за місцевим часом злочинець був поранений поліцією і затриманий співробітниками батальйону дорожньої поліції. Крім того, за даними прокуратури, у перестрілці був поранений сержант поліції Алашов.

"Зараз на місці знаходиться оперативна група, яку очолює міністр внутрішніх справ Казахстану, кримінальну справу порушено за фактом вбивства і вже порушено за фактом терористичних актів", - повідомив Ісаєв.


Зараз ви читаєте новину «Послідовник джихадизму серед білого дня розстріляв 7 людей у ??Казахстані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути