Ексклюзиви
четвер, 27 травня 2021 15:54

Після візиту поліцейських з картки покійного зникли гроші

У Слов'янську Донецької області після візиту поліції в будинку, де помер чоловік, зник записник із паролями до банківських карток.

Також із рахунку покійного невідомі переказали собі 12 тис. грн, розповів син чоловіка, якого пограбували після смерті, Богдан Красовський, передає tsn.ua.

"Батько жив сам у приватному будинку в Слов'янську. 25 травня близько 10:00 він помер. Поліцію викликав лікар швидкої. Об 11:15 копи вийшли з будинку батька. Я це запам'ятав, бо вони дали мені номер катафалка, який міг би забрати тіло. На телефоні зафіксовано, що об 11:16 я туди телефонував. Факт зникнення з рахунку батька грошей я помітив о 15:00. Я знав пароль до "Приват24", і наголошую, що його знав тільки я. Бо батько цим додатком не користувався, а з нього я оплачував йому комунальні послуги. Тобто він не знав паролю та нікому не міг його розповісти. Я знав, що він цією кредиткою користувався, та хотів дізнатись, яка там заборгованість, щоб сплатити її. І тут я бачу, що там була транзакція об 11:15 на невідому картку та невідому особу. Хтось через додаток просто переказав собі 12 тисяч гривень", - розповів Богдан.

Також з помешкання покійного зник записник із паролями, зокрема і до мобільного банкінгу. Богдан Красовський одразу після того, як виявив зникнення коштів, із рахунку батька, перетелефонував у банк, проте там лише заблокували рахунки покійного. Після цього чоловік звернувся до поліції, проте копи без довідки із банку про переказ грошей, не захотіли реагувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї вкрали в пенсіонерів майже 6 млн

"Я з номера телефону батька подзвонив у банк і кажу, що після смерті батька з його картки зникли гроші. Тобто це відбулось без його згоди, і їх переказали на невідому особу. На що я почув, що оскільки я не є власником картки, то вони всі рахунки блокують, і в мене не буде доступу до банкінгу в мобільному телефоні. У банку мені порекомендували звертатись до поліції, оскільки я є вже третьою особою. Тоді я зателефонував у поліцію. Я їм про все розповів. Приїхали поліцейські, які мені кажуть, а покажіть нам транзакцію. І тут виходить так, що я у "Приват24" зайти не можу. На це вони мені сказали, що оскільки я не можу показати їм факт переказу грошей, то повинен показати їм довідку з банку. Тоді вже вони щось робитимуть. Проте я запам'ятав ім'я людини, на чий рахунок переказали гроші покійного батька. Виявилось, що у Слов'янську з таким ім'ям є поліцейський", - розповів чоловік.

У банку повідомили, що вони зможуть надати інформацію про зняття коштів тільки після цього, як син покійного принесе їм довідку про смерть.

"Я зателефонував у банк і запитав їх, чи можу я отримати такий документ, а там мені сказали, що спочатку я маю отримати довідку про смерть. Далі я повинен прийти у відділення банку із довідкою про смерть та своїм свідоцтвом про народження, і вони мені нададуть цей папірець. Згодом у телефоні батька я знайшов цю транзакцію, яка таки збереглась. Після розголосу та звернень моїх колег у пресслужбу поліції Слов'янська, до мене знову прийшли правоохоронці та погодились прийняти заяву в усній формі й попросили принести, коли зможу транзакцію", - каже Богдан Красовський.

За словами потерпілого, після розголосу та публікації інформації про зникнення коштів із рахунків його батька в соціальних мережах ввечері, 26 травня, його запросили до поліції, де таки повернули всі гроші.

"У відділку мені розповіли, що сьогодні в поліцію звернувся чоловік, якому 25 травня на рахунок "впали" 12 тисяч з картки мого батька. Він не хоче чужого та зайвих проблем, тому віддав ці гроші в поліцію. Я спитав, як на рахунок цього чоловіка взагалі потрапили кошти. Наскільки я знаю, щоб отримати доступ до додатка "Приват24" треба знати пароль і мати на руках телефон. Пароль знав тільки я і записник, який досі не знайшов. Телефон теж увесь час перебував тільки в будинку. Мені відповіли, що це все шахраї", - розповів чоловік.

У поліції кажуть, що проводять службове розслідування.

У ветерана АТО Олександра Добродомова із селища Борова на Харківщині з банківської картки викрали гроші, які збирали на операцію. 2014-го Добродомов проходив службу у Донецькій області.

Зараз ви читаєте новину «Після візиту поліцейських з картки покійного зникли гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути