Ексклюзиви
пʼятниця, 04 жовтня 2013 10:15

Після дводенної перерви держреєстр Мін'юсту знову запрацював

Після дводенної перерви держреєстр Мін'юсту знову запрацював
Фото: google.com.ua

До вечора 3 жовтня держреєстри Міністерства юстиції України знову стали доступними для роботи.

Як розповіли в ДП "Інформаційний центр", база даних була недоступна для клієнтів, зокрема й для нотаріусів, що блокувало видачу низки важливих документів.

Події останніх днів в "Інформаційному центрі" без перебільшення називають терактом. І натякають, що причина в недосконалості програми, розробленої однією з фірм, яка не спромоглася попередити про її слабке місце клієнта - Інформаційний центр " Мін'юсту.

"Це вперше в країні така великомасштабна диверсія була зроблена. Це люди ззовні, це підтверджено на сьогоднішній день, - розповів Леонід Богданов, директор "Інформаційного центру".

Факт втручання у систему держреєстрів Мін'юсту розслідує Генеральна прокуратура за поданням міністра юстиції Олени Лукаш.

Нагадаємо, 1 жовтня, на невизначений термін було припинено роботу єдиних та державних реєстрів, які перебувають у віданні держпідприємства (ДП) Інформаційний центр Міністерства юстиції. Як повідомляли ЗМІ, хоча збій роботи системи в Мін'юсті пояснили технічними труднощами, учасники ринку запевняють, що призупинення роботи реєстрів пов'язане зі зміною керівництва ДП.

 

Зараз ви читаєте новину «Після дводенної перерви держреєстр Мін'юсту знову запрацював». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути