понеділок, 26 березня 2012 21:07

Після грошей Ахметова побитій Саші Поповій перестали допомагати

Після грошей Ахметова побитій Саші Поповій перестали допомагати
Грошей на лікування побитої дівчини вистачить ще на тиждень. Фото : Вконтакте

У Миколаєві увечері 9 березня жорстоко побили місцеву 18-річну Олександру Попову. Молодика, який побив її, затримали. Він зараз знаходиться в СІЗО. Справу його перекваліфікували на "Замах на вбивство", а постраждала дівчина досі перебуває в комі. Про це розповіла подруга Саші Діана Гордєєва, яка була з дівчиною того нещасливого вечора.

- Як давно знайомі з Сашею?

- Ось уже скоро рік. Вона працювала разом зі мною. Потім звільнилася, але ми продовжували спілкування.

- У той злощасний вечір ви були разом?

- Пішли гуляти. Увечері вже поверталися додому. У парку підійшла незнайома жінка, попросила забрати у якогось хлопця сумки. Саша зголосилася допомогти, я залишилася з тією жінкою. Постояла хвилин п'ять, вирішила подзвонити, але Саша вже трубку не брала. Я побігла шукати її. Хвилин через 20 слухавку підняли вже співробітники міліції і сказали, що затримали в парку чоловіка, який намагався закинути на дерево жіночі штани. У цього чоловіка, виходить, були її речі. Потім забрали її родичів, поїхали шукати і вже через якийсь час знайшли її в парку і відразу забрали на "швидкій".

- Ви цього чоловіка знали? Раніше зустрічали його десь?

- Ні. Ми в перший раз взагалі про нього дізналися. Ніхто з наших друзів його не знав. Виявилося, що живе він недалеко від місця моєї роботи, але ми з ним раніше ніяк не перетиналися. У нього дружина громадянська є і дитині 3 рочки.

- Коли були в лікарні в останній раз? Що кажуть лікарі?

- Була сьогодні. У свідомість Саша досі не приходила. Лікарі дають прогнози 50 на 50. Перевозити її не можна. За цей час ніяких позитивних зрушень взагалі. У неї починається кисневе голодування: він зруйнував їй гортань, розірвав одну легеню. Через це може початися набряк мозку.

- Матеріальну допомогу надають? Люди допомагають?

- Представники благодійного фонду "Ми поруч" походили дня чотири. Спочатку вони оплачували всі ліки. Потім фонд Ахметова вислав 21 тисячу. Гроші прийшли. У підсумку ця благодійна організація (фонд "Мі поруч", - ред.) відмовилася надавати допомогу. Кажуть, чого ми будемо допомагати. Вам, мовляв, фонд Ахметова допоможе. В результаті тієї 21 тисячі вистачить максимум на тиждень. Що далі робити - ми не знаємо. Ахметов, так розуміємо, більше не збирається допомагати. Люди спочатку надсилали гроші, проте останнім часом перестали. Вчора за день прийшли 20 гривень, сьогодні близько сотні. Раніше надсилали куди більше.

- Друзі Саші якось допомагають? Чи стежать за ходом розслідування?

- Друзі намагаються допомогти, з п'ятниці почали здавати кров. Уже людей 7 здало. А той нелюд зараз знаходиться в СІЗО. Наш адвокат зараз працює: йому змінили статтю на "Замах на вбивство".

- З родичами затриманого спілкувалися?

- У нього брат є, який сказав, що якщо його родича відпустять, то він буде платити за лікування, якщо посадять, то, відповідно, ні. В результаті ніхто ні копійки не заплатив і більше ми їх не бачили.

Ті, хто хоче допомогти Олександрі, можуть перерахувати необхідні для лікування кошти на картку її мами Гудзь Алли Миколаївни - номер картки "Приват банку": 4627 0817 4034 9761

Зараз ви читаєте новину «Після грошей Ахметова побитій Саші Поповій перестали допомагати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути