четвер, 01 квітня 2021 15:33

Посадовці лікарні вимагали в людей з інвалідністю гроші за безкоштовні операції
4

СБУ викрила посадовців Міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги Запорізької міськради, які вимагали хабарі з інвалідів 1-ої та 2-ої груп.

Гроші вони вимагали за безкоштовні нейрохірургічні операції. Заробляли до пів мільйона гривень, повідомили в пресслужбі СБУ.

"Протиправну діяльність організували декілька посадовців медустанови. Зловмисники вимагали гроші з громадян за надання послуг, які підпадають під безоплатну медичну допомогу. Для передачі неправомірної вигоди організатори схеми залучили посередника. Розмір хабарів залежав від "пакета послуг", зокрема за проведення операцій, розміщення в окремій палаті, безперешкодне оформлення документів встановленого зразка. Для легалізації незаконної діяльності посадовці отримували від пацієнтів підписані заяви про нібито добровільні "внески" на розвиток медичної установи", - сказано в повідомленні.

СБУ викрила посадовців Міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги Запорізької міськради, які вимагали хабарі з інвалідів 1 та 2 груп
Фото: ssu.gov.ua
Гроші вони вимагали за безкоштовні нейрохірургічні операції
СБУ викрила посадовців Міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги Запорізької міськради, які вимагали хабарі з інвалідів 1 та 2 груп
Гроші вони вимагали за безкоштовні нейрохірургічні операції

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На хабарі упіймали посадовця інституту Національної академії наук

Посередника спіймали на гарячому, коли він отримував хабар у медичному закладі. Одного з організаторів оборудки затримали у власному кабінеті.

Слідство триває.

У Херсоні СБУ викрила на хабарі військового. Командир одного з підрозділів Нацгвардії вимагав від підлеглих гроші. Працівники платили начальнику гроші, щоб отримувати після добового чергування вихідні.

Зараз ви читаєте новину «Посадовці лікарні вимагали в людей з інвалідністю гроші за безкоштовні операції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути