середа, 25 квітня 2012 09:42

Попереджена контрабанда зброї в Казахстан

 

13 квітня представники приватної фірми, що зареєстрована у м.Києві,  намагалися провезти крізь митний пост "Київ Західний" до Казахстану тренажер Т-72 замаскований під цивільний вантаж заповнений будівельною піною. Також працівниками митниці у вантажі виявили пульт наведення і управління бойового танку.

Як повідомила Ольга Неділя, Головний інспектор із зв`язків з громадськістю КиївськоЇ регіональної митниці , вантаж затримано і відправлено на додаткову експертизу.

Встановлено, що сумнівний вантаж належить ТОВ "НВП "Енергія 2000"   (код ЄДРПОУ 30489106, місцезнаходження – м. Київ, пр-кт. Повітрофлотський 94а).  Керівниками підприємства є генеральний директор  Матвієвський Микола Олександрович та директор Матвієвський Олександр Миколайович.

 

Як повідомляв сайт газети "Сегодня" , згідно даним правоохоронних органів, в серпні 2011 року вказані посадові особи ВАТ "НВП "Енергія 2000" без отримання ліцензії Державної служби експортного контролю України, з порушенням норм Закона України "Про військово-технічне співробітництво з іноземними державами" сфальсифікували митні декларації і направили в Республіку Казахстан засоби бойової підготовки "БМП-2" та ПЗРК "Ігла" на суму 0,5 млн. доларів США.

За даними слідства, у сфальсифікованих деклараціях в якості експортованого товару були вказані не тренажери, а обладнання для тестування. В результаті реальна вартість експортованої продукції була занижена у 10 разів.

За даним фактом прокуратурою Соломянського району м. Києва порушено кримінальну справу.

Виникають обґрунтовані  питання:

– чому до цього часу порушників законодавства не позбавили ліцензій на виготовлення засобів бойової підготовки?

- Чому органами прокуратури не вжито дієвих заходів з запобігання повторних злочинів з боку Матвієвських?

Зараз ви читаєте новину «Попереджена контрабанда зброї в Казахстан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути