Ексклюзиви
середа, 02 січня 2013 18:09

Півтори доби рятувальники витягали 44-річного копача з засипаного колодязя

31 грудня о 00.45 у селі Рахни Лісові Шаргородського району витягли на поверхню з колодязя 44-річного копача. Він опинився під завалом піску та уламків кілець 29 грудня о 12.30.

За словами помічника начальника територіального управління МНС у Вінницькій області Олександра Кутового, постраждалий того дня намагався витягнути зіпсоване кільце.

"Воно знаходилося на рівні 3-4 метрів від дна колодязя. Чоловік думав його забрати, а решта мали б автоматично опуститися на його місце. Але коли він почав ворушити те лопнуте кільце, тріснули ще кілька. Стався обвал. Копача засипало піском та уламками кілець", - сказав він.

Коли рятувальники приїхали на місце події, перш за все опустили шланг до чоловіка через вільний простір між бетонними уламками. Для цього розкопали перший шар піску. Коли монтували кран, щоб піднімати рештки бетонних плит, стався ще один обвал.

"Тепер копача зверху засипало ще більшим шаром піску. Добре, що встановили цей 7-міліметровий шланг. Через нього перемовлялись і подавали повітря. Більш за все боялися, щоб був доступ повітря. Фразу "Юра, як ти себе почуваєш? Кисню підкачати?" ставили йому, напевне, півтори тисячі разів. Повітря качали за допомогою тут же зробленого приладу, який переобладнали з пилососу. Через шланг опускали вузенькі пляшки з гарячим чаєм", - розповів правоохоронець.

Через півтори години чоловіка витягли на поверхню.

"Коли розібрали завали, перфоратором перерізали ємність для витягання піску. Вона займала дві третини всієї площі колодязя. Усі роботи ускладнював мороз. Рятувальникам зверху було холодніше, ніж копачеві. Чоловік знаходився на глибині 18 метрів. У Європі забороняється вручну копати криниці на такій глибині. Каже, він три тижні працював, щоб викопати ці метри. До води ще не докопав. Взагалі, це унікальний випадок для нашої області, коли чоловік так довго знаходився у вузькому замкненому просторі і вижив", - зазначив Кутовий.

Постраждалий мешкає у селі Городківка Крижопільського району, 3 роки займається копанням колодязів. У нього 4 дітей, дружина вагітна п'ятою.

Зараз ви читаєте новину «Півтори доби рятувальники витягали 44-річного копача з засипаного колодязя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути