вівторок, 10 січня 2023 11:37

Полтавські судді досі не можуть обрати запобіжний захід меру Мамаю ‒ у чому причина

Полтавські судді досі не можуть обрати запобіжний захід меру Мамаю ‒ у чому причина
Міському голові Полтави Олександру Мамаю не можуть обрати запобіжний захід. Фото: zmist.pl.ua

Октябрський районний суд Полтави не зміг обрати запобіжний захід міському голові Олександру Мамаю. Його підозрюють у розголошенні інформації щодо переміщення озброєння та підрозділів СЗУ.

Суд також мав розглянути клопотання про відсторонення мера від посади. Але цього не відбулося, повідомляє полтавське видання "Зміст".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Полтави поплатився за цитування російської пропаганди

Районний суд наполягає на зміні підслідності справи. Його голова вкотре підготував клопотання щодо цього до Полтавського апеляційного суду, оскільки не має слідчих суддів, які можуть взятися за судочинство у цьому провадженні.

Проте напередодні апеляційний суд ухвалив рішення залишити матеріали справи в Октябрському суді. Хоча проти цього виступала сторона обвинувачення ‒ прокурор і слідчий СБУ.

У результаті з 3 січня обидва клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу й відсторонення міського голови залишилися нерозглянутими.

Прокуратура клопотатиме про тримання під вартою мера Полтави Олександра Мамая, якого підозрюють у розголошенні інформації щодо дислокації підрозділів Збройних сил України. Також – про відсторонення Мамая від посади на два місяці.

Олександру Мамаю вручила підозру Служба безпеки України 29 грудня. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 12 років.

Зараз ви читаєте новину «Полтавські судді досі не можуть обрати запобіжний захід меру Мамаю ‒ у чому причина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути