Ексклюзиви
вівторок, 10 січня 2012 16:50

Польський прокурор розповів про причини свого суїциду

Польський прокурор розповів про причини свого суїциду

Польський військовий прокурор Миколай Пшібил (Миколай Przybyl) пояснив журналістам причину спроби самогубства, зробленого в понеділок, 9 січня.

За словами Пшібила, на його життя вже кілька разів робили замах, причому пов'язано це, як вважає прокурор, з розслідуванням корупції в польській армії, за яке він відповідає. Пшібил також заявив, що за його голову призначена нагорода в один мільйон злотих (220 тисяч євро). Піти на самогубство полковник вирішив після того, як його почали звинувачувати в посадових злочинах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 18-річна мешканка Миколаєва вбила себе, стрибнувши з даху будинку

У понеділок, 9 січня, Пшібил зібрав прес-конференцію, присвячену скандалу стосовно прослуховування телефонів журналістів, які займалися розслідуванням справи про катастрофу літака президента Леха Качинського під Смоленськом. В ході конференції полковник пояснив журналістам, що його відомство прослуховувало телефони на законних підставах, а ЗМІ нацьковують на військову прокуратуру. Потім Пшібил оголосив перерву, попросив журналістів залишити його кабінет, після чого вистрілив собі в голову.

За словами прокурора, покінчити з собою йому завадила людина, яка спробувала увійти до кімнати: побачивши, що ручка дверей повертається, Пшібил сіпнувся, через що куля пройшла через щоку, не зачепивши голови. Відразу після інциденту журналісти, що перебували за дверима прокурорського кабінету, викликали швидку. За оцінками медиків, життю полковника ніщо не загрожує.

Зараз ви читаєте новину «Польський прокурор розповів про причини свого суїциду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути