Ексклюзиви
понеділок, 18 грудня 2023 16:05

Польські перевізники знову заблокували кордон

Польські перевізники знову заблокували кордон
Черги вантажівок через блокування польських перевізників. Фото: Ян Доброносов

Польські перевізники знову заблокували рух вантажівок через пункт пропуску "Дорогуськ - Ягодин".

Учасники блокади знаходяться за кілька кілометрів від польського пункту пропуску і обмежують рух вантажівок в обох напрямках - як в бік України, так і тих, які їдуть з України. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, пише "Українська правда".

"Від прикордонників Польщі через контактний пункт ДПСУ отримала інформацію. Що о 15.05 за київським часом на напрямку, який веде до пункту пропуску для автомобільного сполучення "Дорогуськ", що навпроти українського "Ягодин", представники польських перевізників розпочали акцію з блокування руху для вантажних транспортних засобів", - сказав Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туска обрали новим прем'єром Польщі

За інформацією польських прикордонників, організатори протесту планують пропускати лише по одному вантажному автомобілю на годину.

Водночас інформують, що пропускатимуть транспортні засоби з вантажами гуманітарного характеру і ті, які перевозять тварин, продукти, що швидко псуються, інші важливі вантажі.

За наявною інформацією, протестувальники не планують перешкоджати руху автобусів.

Впродовж тижня, після розблокування цього напрямку, спостерігалося збільшення кількості вантажівок, які перетинали українсько-польський кордон, сказав Демченко.

За минулу добу у цьому пункті пропуску оформили 1100 вантажних транспортних засобів. У черзі на ранок на перетин кордону в бік України очікувало 2300 ваговозів.

6 листопада польські перевізники почали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" та "Рава-Руська-Хребене". Вони вимагали повернення системи видачі дозволів для роботи в ЄС українських перевізників.

Україна виконала заходи щодо розблокування кордону з Польщею, сказали в уряді.

11 грудня міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков повідомив про розблокування пункту пропуску "Ягодин - Дорогуськ".

Мер польської ґміни (адміністративної одиниці, громади) Дорогуськ Войцех Сава заборонив перевізникам влаштовувати нову акцію протесту на пункті "Ягодин-Дорогуськ" . Після цього польські перевізники заявили про нову акцію протесту на понеділок.

Зараз ви читаєте новину «Польські перевізники знову заблокували кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути