пʼятниця, 03 вересня 2021 09:37

Польські поліцейські били та душили українця. Чоловік не вижив

Польські поліцейські били та душили українця. Чоловік не вижив
В Польщі помер українець. Його жорстоко побили поліцейські. Фото: pixabay.com

У польському Вроцлаві помер українець 25-річний Дмитро Никифоренко. Напередодні його затримали на побили місцеві поліцейські.

Чоловік загинув 30 липня у витверезнику Вроцлава, але розповіли про це лише зараз, передає Gazeta Wyborcza.

Никифоренко повертався автобусом додому після розпивання алкоголю з колегами по роботі. За однією з версій, він заснув в автобусі, за іншою - дивно поводився і бився головою об вікно. Водій автобуса викликав швидку допомогу, а та - поліцейський патруль.

Поліція стверджувала, що чоловік агресивно поводився щодо офіцера поліції, тому застосували газ і наручники. Проте Gazeta Wyborcza отримала відео із камер спостереження з витверезника. На кадрах видно, як Дмитро зайшов до кімнати о 22:27 з характерною плямою від сльозогінного газу. Коли йому розстебнули наручники, намагався встати. У цей момент на чоловіка накинулись шестеро людей - правоохоронці і співробітники витверезника. Спершу притискали його голову до підлоги коліном, потім прив'язали до ліжка, били кулаками, кийком і душили. Так було пів години, доки у ситуацію не втрутився лікар. Реанімаційні заходи не були успішними. Дмитро помер о 23:53.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві двоє братів до смерті забили безхатька

Никифоренка поховали в Україні в середині серпня. Офіційно причину смерті досі не встановили. Попередні висновки експертів вказують, що ймовірною помер після насильницького задушення.

Нині смерть українця розслідує районна прокуратура Свидниці.

У місті Влоцлавек Куявсько-Поморського воєводства Польщі семеро осіб закидали пляшками українця. У поліції підтвердили акт хуліганства на площі Свободи 8 серпня. Сказали, що семеро осіб кидалися на перехожих та переслідували людину. Поліцейські без успіху намагалися знайти агресорів.

Зараз ви читаєте новину «Польські поліцейські били та душили українця. Чоловік не вижив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути