вівторок, 21 березня 2017 12:46

Поліцейський входив до банди рекетирів

Поліцейський входив до банди рекетирів
На Хмельниччині затримали банду рекетирів, до складу якої входив поліцейський зі столиці. Фото — відділ комунікації ГУНП у Хмельницькій області

На Хмельниччині затримали банду рекетирів, до складу якої входив поліцейський зі столиці.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП у Хмельницькій області.

"29-річний кримінальний авторитет на прізвисько Гія та 22-річний сержант поліції Київщини вимагали з людей гроші, погрожуючи та застосовуючи фізичне насильство. До складу злочинного угрупування входили також 25- та 30-річні хмельничани, один з яких тричі судимий за пограбування", - повідомляють правоохоронці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банда поліцейських "віджимала" квартири у столиці

Зловмисники обирали собі жертв серед підприємців міст Шепетівка та Славута, що на Хмельниччині. Змушували їх повернути вигадані борги. Насильно утримували потерпілих, відбирали усі цінності та катували. Так у жовтні 2016 року змусили 26-річного жителя Славути віддати їм 5 тис. грн. У лютому цього року звинуватили 24-річного мешканця Хмельницького у "заборгованості" їхньому знайомому $ 1 тис. Вимагали сплачувати щотижня по $ 100-200. А потім – змусили віддати їм ще 4 тис. грн як "пеню" за заборгованість, та нагадали про несплачену тисячу доларів. Саме під час передачі цих грошей злочинців затримали.

Поліцейському, який перебував на момент вчинення злочину на навчальній сесії у Хмельницькому, оголошено підозру у вимаганні. Запобіжний захід йому поки не обрали.

Кримінального "авторитета" та його поплічників звинувачують у вчиненні розбійних нападів та вимаганні. На час слідства вони перебуватимуть під вартою.

У Львові затримали банду поліцейських, які систематично вимагали гроші на Центральному залізничному вокзалі міста. Під час зборів доказової бази стало відомо про 20 епізодів злочинної діяльності групи, до яких причетні 15 працівників відділу поліції з числа співробітників чергової частини і патрульно-постової служби.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейський входив до банди рекетирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути