четвер, 25 квітня 2019 12:12

Поліцейські очолювали банду наркоторговців
17

У Києві викрили банду, до якої входили 12 людей. У тому , чинні та колишні поліцейські
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua
У Києві викрили банду, до якої входили 12 людей. У тому , чинні та колишні поліцейські
У Києві викрили банду, до якої входили 12 людей. У тому , чинні та колишні поліцейські
У Києві викрили банду, до якої входили 12 людей. У тому , чинні та колишні поліцейські
У Києві викрили банду, до якої входили 12 людей. У тому , чинні та колишні поліцейські

У Києві викрили банду у складі 12 людей. У тому числі, чинних і колишніх поліцейських, які підозрюються у причетності до масового виробництва та збуту наркотичних речовин, а також до вербування українців для виготовлення та збуту наркотиків у Росії.

Усіх учасників банди затримали, повідомляє на прес-служба прокуратури Києва.

Як зазначається, "організаторами злочинної групи виявилися 23-річний поліцейський полку поліції особливого призначення ГУНП у місті Києві та 31-річний житель Київщини, яким вдалося утворити стійке угрупування, із чітким розподілом функцій, використанням заходів конспірації та суворим підпорядкуванням".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До банди наркоділків входив поліцейський

Організатори підшукали серед своїх знайомих осіб, які мали знання, необхідні для організації виробництва особливо небезпечних психотропних речовин та їхніх аналогів – PVP та амфетаміну, а також навички спілкування із людьми для їхнього вербування та схиляння до продажу наркотичних речовин.

"Загалом до складу злочинної групи, окрім організаторів, увійшло ще 10 осіб, у том числі 2 чинних правоохоронців (слідчий Києво-Святошинського ВП ГУНП у Київській області та оперуповноважений Переяслав-Хмельницького ВП ГУНП у Київській області), колишній співробітник СУ ГУНП у Житомирській області та ще 7 цивільних", — вказали у відомстві.

Згідно з розподілом ролей, за даними прокуратури, учасники злочинного угруповання підшуковували на території Києва та Київської області підходящі об'єкти нерухомості для облаштування нарколабораторій. Здійснювали придбання необхідних хімічних реагентів та обладнання, а також розфасовували та здійснювали закладки наркотичних речовин на території міста Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Накрили канал постачання зброї: до банди входив поліцейський

"За вказівкою організаторів учасники злочинної групи замовляли та поширювали через веб-сайт рекламу з інформацією про інтернет-магазини Escobar 24/7 і Medussa, де покупці могли придбати товар. За допомогою бот-програм клієнти замовляли товар, отримували інформацію про номер замовлення та спосіб оплати", — додали у прокуратурі.

Окремий епізод злочинної діяльності цієї групи – це вербування українських громадян, що мали уразливий майновий чи психологічний стан, для подальшого їхнього переміщення через державний кордон у Російську Федерацію з метою експлуатації на небезпечних для здоров'я виробництвах, де виготовлялися наркотичні речовини.

Під час обшуків у фігурантів справи вилучено близько 5 кг прекурсорів (фенілпропен), амфетамін, марихуану, "солі", пігулки екстазі, устаткування для виготовлення наркотиків, понад $40 тис., 5 тис. євро, більше 20 тис. грн, значну кількість сім-карт, банківські картки, мобільні телефони, чорнові записи, зброю та набої.

Співробітники Служби безпеки України блокували у Запоріжжі діяльність кримінального угруповання, учасники якого спеціалізувались на вимаганні грошей у громадян. Організатором групи є інструктор-розвідник однієї з військових частин Нацгвардії.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські очолювали банду наркоторговців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути